Verlichting

Sfeer creëren door een dakraam te plaatsen

Geschreven door admin

Heb je een zolder of woon je in een appartement op de hoogste verdieping? Dan kan het zo zijn dat je scheve muren hebt of dat je een plafond hebt dat niet doorloopt tot een nieuwe verdieping. Aan de ene kant kan dit een nadeel zijn, maar er zijn gelukkig voldoende mogelijkheden met dit soort dingen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een dakraam? Een dakraam kan geplaatst worden in een scheve muur of in een plat dak. Bij beiden heb je een ander soort raam nodig, maar omdat kunststof tegenwoordig helemaal niet duur is, hoeft zo’n raam dus ook geen hoge kosten met zich mee te brengen. Een dakraam is daarnaast in een dag te installeren, dus je hebt er ook niet veel omkijken daarna. En het geeft veel meer sfeer in de ruimte dan je eerst zou hebben, dus het is zeker een goede investering.

Hoe pak ik het aan?

Mocht je geïnteresseerd zijn in de installatie van een dakraam, dan is het sowieso goed om eens te kijken naar bedrijven die zoiets aanbieden. Vaak zal het een combinatie zijn van een bedrijf dat het dakraam levert en een bedrijf dat het betreffende raam installeert. Soms is dit ook hetzelfde bedrijf. Zij kunnen dan een keer langskomen om te kijken waar het raam het beste geplaatst kan worden. Zij zullen dan ook voor je opmeten hoe groot het raam moet worden en welk effect dit heeft op de lichtinval van de ruimte. Daarnaast is het goed te beseffen dat het plaatsen van een dakraam verder maar een dag hoeft te duren, maar het uitsnijden van de huidige materialen kan langer duren. Overleg daarom dus goed met de aannemers over de aanpak van dit systeem.

Een dakraam en de effecten

De meeste gebruikers van een dakraam zijn erg lovend over de goede effecten van het systeem. Je hebt namelijk meer licht in de ruimte en dit geeft meer sfeer. Daarnaast is het goed om te weten dat een dakraam natuurlijk altijd met een gordijn of rolgordijn gesloten kan worden. Hierdoor hoeft er niet altijd licht te zijn, maar is de mogelijkheid er in elk geval wel.