Screen of een knikarmen zonnescherm? Dit zijn de voordelen

0
1354
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Als de zomer weer voor de deur staat, is het natuurlijk hoog tijd om je woning zomerklaar te maken. Een van de belangrijkste aandachtspunten is om te zorgen dat je goede, stijlvolle een efficiënt werkende zonwering voor je ramen hebt. De twee meest gekozen opties om het zonlicht uit je woning te houden, zijn zonnescreens en een knikarmen zonnescherm. Maar voor welke optie kun je het beste kiezen? In dit artikel lees je alles over welke voordelen en nadelen screens hebben in vergelijking met knikarmschermen.

Screens als zonwering: de voordelen

Kies je voor zonnescreens als zonwering, dan profiteer je van diverse voordelen die screens te bieden hebben. Zonnescreens zijn ideaal om de warmte van zon buitenshuis te houden. Er zijn zowel zonnescreens die je buiten kunt plaatsen (vaak betreft het elektrische rolluiken), als zonnescreens van stofmateriaal of kunststof voor binnengebruik. Qua afwerking en stijl is er veel keuze aan zonnescreens op maat. Voor elk raam is er maatwerk mogelijk en een passende oplossing. Ten slotte is het fijne aan kwalitatief goede zonnescreens het feit dat je er een hoop extra privacy mee creëert en tegelijk het warme zonlicht buiten houdt.

Zonnescreens hebben ook enkele nadelen

Zonnescreens hebben ook enkele nadelen. Zo moeten screens geregeld schoongemaakt worden om mooi en fris te blijven. Met name zonnescreens van stof zijn lastig om schoon te maken. Kies je daarentegen voor rolluiken, dan kies je voor een type zonwering dat relatief eenvoudig te reinigen is. Een nadeel van rolluiken is echter dat deze relatief prijzig zijn.

Wat is de meerwaarde van een zonnescherm met knikarmen?

Een andere interessante mogelijkheid om goede zonwering te regelen, is door gebruik te maken van een knikarmen zonnescherm. Een knikarmen zonnescherm heeft vooral als voordeel dat deze zonneschermen er luxueus uitzien en gemakkelijk te bedienen zijn. Je kunt ze met een bedieningsknop of afstandsbediening snel in en uitklappen. Omdat zonneschermen met knikarmen qua oppervlakte lekker groot zijn, kun je er een groot oppervlakte, zoals een terras, mee beschermen tegen het zonlicht. En, als je dat wilt, zelfs een stuk van de tuin. Met name op hete zomerdagen is die extra schaduw heerlijk comfortabel. En tegelijk koel je met een groot knikarmscherm ook de woonkamer die zich achter het zonnescherm bevindt. Dat betekent dat het in huis al snel een stuk koeler wordt. Ten slotte hebben zonneschermen met knikarmen het voordeel dat er veel te kiezen valt qua kleuren en stijlen. Er is werk op maat mogelijk voor elke interieurwens, dus jouw favoriete stijl knikarmscherm ga je ongetwijfeld vinden.

Nadelen van knikarmschermen als zonwering

Net als elke type zonwering hebben ook knikarmschermen enkele nadelen. Als je bijvoorbeeld van een landelijke, romantische of klassieke look houdt, kun je beter niet voor knikarmschermen kiezen. Knikarmschermen zien er namelijk vooral modern en eigentijds uit. Een ander nadeel is dat je bij harde wind of regen het scherm moet inklappen. Doe je dit niet, dan loop je de kans op beschadiging en, bij regen, op schimmelvorming. Los van deze minpunten zijn knikarm schermen een geweldige aanwinst voor je woning en het leefcomfort.