Schuiven met je interieur. Maar dan letterlijk.

0
676
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Een deur is niet slechts een toegangspoort van de ene ruimte naar de andere maar maakt ook een wezenlijk onderdeel uit van je interieur. Des te belangrijk dus dat deze er aantrekkelijk uitziet en opgaat in de rest van de stijl van je woning. Of juist opvalt, natuurlijk. ‘t Is maar net waar je de focus op wilt leggen.

Ook moet een deur uiteraard praktisch in gebruik zijn. En als deze bovendien nog eens heel weinig ruimte in beslag neemt, heb je al helemaal de hoofdprijs! Als je je woning prachtig wilt versieren met een gebruiksvriendelijk en ruimtebesparend systeem, heb je een schuifdeursysteem nodig. We hebben de voordelen ervan voor je op een rijtje gezet.

Ruimte

We stipten het al kort aan; een schuifdeursysteem installeren levert je behoorlijk wat ruimte op. Deze deur hoeft namelijk niet te draaien en zit daardoor nooit in de weg als ie open staat. Bovendien klapt een schuifdeur niet zomaar dicht als er tocht in huis is.

Daar komt nog bij dat je de ruimte in je huis groter kan laten lijken door de schuifdeur te openen, bijvoorbeeld als je veel gasten hebt die je over verschillende kamers wilt verdelen.

Op maat

Als jij een doorgang in je huis hebt waar je een schuifdeur voor zou willen plaatsen, heb je de sets voor het uitkiezen. Een schuifdeursysteem is namelijk toe te passen op een op maat gemaakte deur. Zo wordt het eenvoudiger om je deur perfect overeen te laten komen met jouw interieur.

Vrije materiaalkeuze

Net als het deurbeslag van roestvrij of gepoedercoat staal kun je ook een deur uitkiezen van diverse materialen. Een klassiek portaal van hout is mogelijk, maar ook staal en glas kunnen jouw woning gaan opsieren. Sterker nog, je kunt je schuifdeur uitrusten met spiegelglas!

Diverse stijlen

Zoveel mensen, zoveel wensen. Daarom kun je ook met schuifdeuren iedere stijl bereiken of verfraaien die je wilt. Leef jij graag modern, authentiek of juist industrieel? De mogelijkheden zijn eindeloos als je voor een praktisch schuifdeursysteem kiest! Bovendien kun je beslag prominent zichtbaar maken of zelfs wegwerken als dat je beter zint. In dat laatste geval zit de bevestiging helemaal bovenop de deur in plaats van aan de vlakke kant.

Accessoires

Nadat je een deur en het passende beslag hebt uitgekozen, kun je op jacht naar passende accessoires. Denk hierbij aan handgrepen voor je deur van staal of leer, een handig slot of zelfs een deurklopper! Ook een softclose systeem, waarmee je ervoor zorgt dat de deur nooit hard dicht kan klappen, is verkrijgbaar.

 

Heel veel succes en plezier gewenst met het vormgeven van jouw stulpje.