Verlichting

Scheepslampen verlichting met een maritieme en nautische stijl

Geschreven door admin

Scheepslampen kennen we vooral van de verhalen over het leven op zee. Deze lampen werden namelijk gebruikt om op zee te kunnen overleven. Dankzij de uitvoering en de vervaardiging van de scheepslamp bleef de lichtbron altijd goed beschermd op zee. Ondanks woeste hoge golven waardoor de kans groot was dat de boot behoorlijk begon te wiebelen. Scheepslampen hebben een armatuur dat qua uiterlijk heel stoer en ruig overkomt. Een scheepslamp bestaat uit een armatuur met een kap waaronder ook een rooster zit. Sommige van dit soort lampen zijn uitgevoerd met glas. Scheepslampen mogen er daarom best wat stoer en ruig en een beetje wat ouder of gebruikt uitzien. Dat geeft dit soort lampen net wat extra sfeer.

Scheepslampen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen

Vroeger zag je dit soort scheepslampen vooral in roestvrij staal of in een messing uitvoering. Nu zijn er veel meer mogelijkheden wat betreft materialen, vormgeving en kleuren. Wat dacht je van een scheepslamp met hout, eentje met een betonnen look? Je zou daarnaast ook nog kunnen kiezen voor een scheepslamp die helemaal gemaakt is van verweerd staal. Dat geeft de scheepslamp die je in je huis wil gaan hangen of plaatsen weer een hele andere uitstraling. Dat geldt hetzelfde voor de kleuren. Je kunt kiezen voor een lamp in een mooi grijs tint of voor bijvoorbeeld een wat warmere koperkleur. Voor iedereen is er wel een scheepslamp te vinden die in de smaak valt.

Een scheepslamp past goed bij een landelijke of industriële inrichting

Een scheepslamp kun je overal in huis hangen of plaatsen. Dit soort lampen zijn verkrijgbaar als hang en wandlamp. Overigens zijn scheepslampen heel goed te combineren met een landelijke of industriële stijl of inrichting. De maritieme of nautische look past hier heel goed bij. Het is de manier om weer net even een andere sfeer in je huis te creëren. Ook bij een interieur dat voor een groot gedeelte bestaat uit vintage is een scheepslamp een hele goede match. Een scheepslamp heeft een stoer uiterlijk maar daarnaast ook wel iets nostalgisch. Waardoor dit soort lampen gemakkelijk te combineren zijn met allerlei stijlen. Benieuwd naar scheepslampen? Bekijk dan eens het uitgebreide assortiment van Directlampen.nl