Styling Trends

Schapenvachten en koeienhuiden in het interieur

Geschreven door admin

Wanneer je vaak op de Nederlandse Waddeneilanden verblijft dan heb je vast gezien dat schapenvachten en koeienhuiden daar veel gebruikt worden in het interieur. En niet alleen als vloerkleed. Ook in de Scandinavische stijl, het landelijke interieur en woningen met veel hout passen deze dierenhuiden perfect. Zo geef je jouw interieur meer warmte met koeienhuiden en schapenvachten.

Meer warmte in huis

Met een schapenvacht of koeienhuid breng je in een handomdraai meer warmte in huis. Sier je favoriete stoel eens op met witte, ecru-kleurige of bruine schapenvachten en zie wat het effect is op de kamer. Ook leuk om op een dekenkist te leggen, aan het voeteneinde van het bed of op de punt van de hoekbank. Een koeienhuid op de vloer geeft je woning direct een andere uitstraling. Beide huiden zijn perfect te combineren met een landelijke of Scandinavische interieurstijl.

Traditioneel: Scandinavisch design

In Scandinavië is het door de koude winters heel gewoon om dierenhuiden te gebruiken in het interieur. De vaak houten huizen hadden in de tijd van de Viking immers weinig isolatie en door huiden te dragen en te gebruiken in huis, werd het een stuk behaaglijker. Het Scandinavische design van tegenwoordig is simpel en doeltreffend. Het kan heel modern zijn, maar ook traditioneel. Om dit design leven in te blazen en het huis knusser te maken, gebruik je een schapenvacht of koeienhuid. De warmte van het schapenvacht biedt direct meer huiselijkheid, terwijl de glanzende koeienhuid extra warmte biedt in huis.

Modern: zwart en wit

Schapenvachten en koeienhuiden kun je ook zeer zeker toepassen in een modern, industrieel interieur waarbij veel gebruik is gemaakt van glas, metaal, zwart en wit. Geef je woning meer gezelligheid door een zwart met wit gevlekte koeienhuid te gebruiken. De vlekken doorbreken het strakke patroon, terwijl het tegelijkertijd de stijl van de woning complimenteert. Of kies voor een hele zwarte koeienhuid om de stijl van de woning te benadrukken. Spierwitte schapenvachten passen hier tevens perfect bij.

Gezellig: landelijk & klassiek

Een bruin schaap wordt vaak niet gebruikt voor de wolindustrie, omdat deze wol teveel bewerkt moet worden om er kleuren aan toe te voegen. Bruine schapenvachten zijn prachtig van kleur en ideaal om je slaapkamer of woonkamer mee aan te kleden. Vooral het landelijke of klassieke interieur met veel hout vormen het perfecte decor voor bruine schapenvachten. Wil je meerdere schapenvachten gebruiken in het interieur? Wissel dan bruine schapenvachten af met een of twee ecru-kleurige schapenvachten. Koeienhuiden passen overigens ook perfect bij de landelijke stijl. Kies voor een landelijk interieur voor koeienhuiden met bruine tinten voor een warme sfeer.

De mooiste en meest unieke koeienhuiden en schapenvachten bestel je in de webshop van www.schaapvaak.nl. Neem dus snel een kijkje en bestel je eigen bijzondere schapenvacht of koeienhuid voor je woning.