Schaduwdoeken voor een verkoelende plek in je tuin

0
426
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Af en toe kun je op warme zomerse dagen wel eens verlangen naar een fijn beschutte plek in je tuin. Helaas heeft niet iedereen standaard schaduw in de tuin. Met een schaduwdoek kun je schaduw creëren op iedere plek die je kunt wensen. Doordat ze licht van gewicht zijn en gemakkelijk te bevestigen kun je ze met gemak aan je balkon, terras of veranda vastmaken. Hierdoor beginnen de schaduwdoeken de traditionele parasol te vervangen. 

Schaduwdoek kopen bij ZONZ

Bij ZONZ zijn wij al jarenlang specialist als het gaat om zonwering. Hierdoor kunnen we goed met je meedenken wat voor soort schaduwdoek het beste past bij jouw situatie. Op onze website zijn standaard schaduwdoeken te vinden in veel verschillende kleuren, afmetingen en vormen. Zit jouw gewenste afmeting er niet tussen of heb je een specifieke wens? Dan kun je bij ZONZ ook terecht voor een maatwerk schaduwdoek. Zo kun je ervoor zorgen dat een doek perfect past bij jouw tuin en creëer je schaduw naar eigen wens. 

Voordelen van een schaduwdoek

Natuurlijk is de voornaamste functie van een schaduwdoek het maken van een beschutte, schaduwrijke plek. Maar met de vervanging van de parasol komen er nog meer voordelen bij kijken. Zo heb je geen last meer van de hinderlijke parasolvoet en krijg je meer ruimte in de tuin. Doordat het schaduwdoek op meerdere punten bevestigd wordt zijn de doeken ook nog eens windbestendiger dan een parasol of andere soorten zonwering. Buiten deze vervangende voordelen zijn er ook nog andere redenen waarom steeds meer mensen voor een schaduwdoek kiezen:

  • Je kunt het schaduwdoek het hele jaar door laten hangen. Doordat de doeken zo stevig bevestigd worden kunnen ze geen kant op. Je kunt ervoor kiezen om ze te bevestigen op palen, of vastmaken aan bijvoorbeeld je terras of huis. De doeken van ZONZ zijn gemaakt van een stevig en duurzaam materiaal. Hierdoor kunnen ze prima tegen een stootje. De stormbestendige schaduwdoeken hebben als voordeel dat je ze niet hoeft op te ruimen na het zomerseizoen. 
  • Ben je op zoek naar een waterdicht schaduwdoek? Dan kun je ook daarvoor terecht bij ZONZ. Deze speciale schaduwdoeken zorgen ervoor dat je niet direct naar binnen hoeft te rennen als er een bui aan komt. Op deze manier kun je ze gebruiken als overkapping. Daarmee is zo’n schaduwdoek ook een fijn alternatief voor een partytent. Zowel de waterdichte doeken als de waterdoorlatende doeken drogen snel, dus kun je ze met gemak het hele jaar door laten hangen. 
  • De schaduwdoeken zijn UV-werend en bestendig. Hierdoor kun je zorgeloos van het zonlicht genieten. Hang bijvoorbeeld het doek op boven de zandbak zodat kinderen veilig buiten kunnen spelen of hang het op boven het terras voor jezelf en anderen. De schaduwdoeken zijn van zichzelf nog voldoende licht doorlatend. Het creëren van schaduw zal dus niet ten kosten gaan van het sfeerlicht. 

Verschillende vormen schaduwdoeken

Buiten dat de doeken flexibel zijn in het ophangen, heb je ook een ruime keuze tussen verschillende soorten schaduwdoeken. De meest voorkomende vormen zijn een driehoek schaduwdoek en een vierkant schaduwdoek. Bij ZONZ kun je ook kiezen uit andere gewenste vormen. Zo zijn er rechthoek schaduwdoeken, een ongelijkzijdige driehoek en zelfs een vijfhoek. Kies voor de vorm waarmee jij het gewenste effect van schaduw in je tuin creëert. 

Naast de diverse vormen zijn er ook nog eens vijf verschillende kleuren waar je standaard uit kunt kiezen. Je kunt met deze kleuren matchen met de rest van je tuin of dakterras. Het is handig om bij het kiezen van de kleur na te denken over hoeveel licht je wilt doorlaten. Een donkere kleur schaduwdoek houdt meer zonlicht tegen. Dit kan handig zijn als je continue schaduw wilt in huis of op je terras. Wil je toch liever wat meer zonlicht doorlaten? Dan is een lichtere kleur schaduwdoek een betere optie. 

Bekijk het complete assortiment van ZONZ Sunsails 

Op onze website vind je meer informatie over ons uitgebreide assortiment aan schaduwdoeken. Kom je er niet uit of heb je inspiratie nodig? Onze zonwering specialisten denken graag met je mee wat het beste past bij jouw wensen en behoeften.