Veilig wonen

Rolluiken als inbraakbeveiliging

Geschreven door admin

Rolluiken zijn een goede investering om je huis beter te beveiligen tegen inbraken maar er zijn veel meer voordelen te noemen om rolluiken voor alle ramen te laten plaatsen.

Vanuit een ‘cassette’ die bevestigd is boven het raam, rolt het rolluik langs het raam naar beneden en wordt daarbij via geleiders aan beide zijkanten goed op zijn plek gehouden. Ze nemen daardoor vrijwel geen ruimte in. Rolluiken die uitgerold zijn kunnen eventueel door middel van een slot vastgezet worden maar ook zonder slot zijn ze stevig en solide en daardoor niet eenvoudig te verbuigen of te verwijderen.

Kleine rolluiken zijn vaak voorzien van een katrol en een band waarmee ze te bedienen zijn, grotere rolluiken hebben meestal een elektrische bediening. De bediening gebeurt uit veiligheidsoverwegingen, altijd vanuit binnenshuis.

De rolluiken zijn dubbelwandig met een schuimvulling tussen beide elementen. Deze schuimkern zorgt voor een stevig geheel maar ook voor isolatie. Ze zijn in warme dagen zonwerend zodat het huis heerlijk koel blijft maar houden in de winter ook de warmte in huis goed vast. Daarnaast heeft de isolerende laag ook een geluidswerende functie.

Zag je ze vroeger voornamelijk in België en Duitsland, tegenwoordig zie je rolluiken steeds vaker ook in Nederland en allang niet meer in de saaie grijze of bruine kleur. Er zijn heel veel kleuren en kleurcombinaties verkrijgbaar waardoor ze helemaal passen bij de sfeer en uitstraling van je huis.

Laat rolluiken plaatsen door een installatiebureau zoals Online Rolluik.nl. Hierdoor kan je bij problemen altijd terugvallen op de garantievoorwaarden.