Inrichting

Richt je huis opnieuw in en creëer een frisse uitstraling

Geschreven door admin

Wat is nu de eenvoudigste manier om een nieuwe, frisse uitstraling voor elkaar te krijgen in huis? Wel, door je huis opnieuw in te richten! We noemen een aantal valkuilen op waar je voor moet waken om te voorkomen dat het nieuwe inrichten niet bevalt.

Niet te geforceerd!

Houd in gedachten dat een huis in zijn geheel of individuele kamer praktisch moet zijn. Je wil de kamer zo ingericht hebben dat je er zo optimaal mogelijk in kunt leven. Soms is de inrichting gewoon al perfect en kun je er weinig aan veranderen zonder dat het minder prettig leefbaar wordt. Maar vaak kun je ook dan nog genoeg kleinere dingen verschuiven en veranderen zodat het er alsnog weer heel anders uit gaat zien!

Houd het simpel

Uit onderzoek blijkt dat mensen het liefste in een rustige omgeving wonen. Houd de kamers dan ook enigszins rustig en overzichtelijk en maak het vooral niet te druk en te vol. Bovendien bespaart het veel tijd met schoonmaken en schoon houden wanneer er niet overal accessoires en andere troepjes staan die je met het schoonmaken op moet tillen of waar je tijdens het schoonmaken om heen moet schoonmaken.

Houd het licht

Houd het ook licht, zeker wanneer de ruimte wat kleiner is. Een lichte kamer geeft een veel prettigere ervaring dan een donkere kamer. Schaf dus niet teveel donkere meubels aan. Heb je toevallig al donkere meubels? Verplaats ze dan een beetje door de kamer zodat je niet één donkere hoek krijgt. Maar natuurlijk hangt ook dit erg af van de smaak van de inrichter. De een zal meer van donkere ruimten houden dan de ander.