Hoe moet je nu je woning restylen, of anders gezegd. De woning opnieuw aankleden?

Wil je je woning verkopen of gewoon eens opnieuw opfrissen? Hier heb ik een paar tips voor jullie als je zelf de woning wil restylen.

Het allereerste dat begint aan je huis is de voordeur.

– Jullie moeten zorgen dat hier de doorgang altijd vrij is voor de gasten die binnenkomen, of gewoon voor jezelf als je thuiskomt na een lange dag van het werk.

– Zorg voor de nodige verlichting, zorg dat het goed verlicht is. Dit geeft je een geruststellend gevoel, maar ook een gevoel dat je welkom bent.

– Koop een maat voor aan je voordeur. Is heel leuk voor de mensen die binnenkomen, geeft een sfeergevoel en is uiteraard ook heel handig voor jezelf. Als er mensen binnenkomen met vuile voeten moeten die ze eerst afkuisen aan de deurmat voor ze het huis binnengaan. Handig als je juist gepoetst hebt toch!?

De woonkamer waar alles gebeurd.

– Kies voor neutrale kleuren in je woonkamer die een eenheid vormen. Dit betekend niet dat het saai of klassiek is. Integendeel, dit kan heel gezellig worden met de nodige spulletjes erbij die zorgen voor dynamiek in de woonkamer.

– Heb je wat oubollige meubels staan, die wel nog instaat zijn om enkele jaren mee te gaan. Gooi die niet gewoon weg, maar verfris deze met een overtrek. Dit is een zeer goede oplossing en ook goedkoop dan gewoon zomaar de meubels weg te gooien! Stem de kleuren van het overtrek af op de kleuren van je muren. Dit zorgt voor een mooi contrast en zorgt dat alles bij elkaar past, zonder dat het een kleurboek wordt.

De slaapkamer waar er romantiek in de lucht moet hangen.

– Verwijder de meubels die onnodig zijn en die chaos creëren in je slaapkamer. In je slaapkamer moet je rustig worden en zen van de lastige of vermoeiende dag na het werk. Ook verkleinen alle spullen de ruimte maar, zeker onnodig!

– Je kan ook eens iets anders gebruiken dan een gewoon laagje verf op de muur aan je beddenhoofd. Wees eens creatief en gebruik behangpapier met een motiefje. Zorg wel dat de kleuren niet te fel zijn en dat ze perfect bij alles passen.

Hierbij een aantal tips van het restylen van de woning, meer tips lees je op www.woninginrichtingonline.nl. Laat je creativiteit naar buiten en maak het gezellig. Je kan alles hergebruiken op een mooie manier en goedkope manier.