Restaurant inrichting: dit zijn de trends van dit moment

0
1716
Design en lifestyleDesign en lifestyle

De inrichting van een restaurant bepaalt voor een groot deel welke sfeer er in de betreffende eetgelegenheid hangt. Is de inrichting romantisch, dan is de sfeer ook al snel aan de romantische kant. Is de inrichting speels, dan is de sfeer van het restaurant informeler dan bij een klassiek ingericht restaurant. Welke trends er op dit moment zijn op het gebied van de restaurant inrichting in ons land, lees je in dit artikel. Door dit artikel door te lezen, weet je precies hoe een trendy inrichting van een restaurant er vandaag de dag uit ziet.

 

Trend 1: de industriële inrichting

 

Steeds meer restaurants hebben een industriële inrichting, ofwel een inrichting die modern en robuust is en klassieke elementen uit de industrie bevat. Zo kan een restaurant met industriële inrichting bijvoorbeeld uitgerust worden met robuuste fabriekslampen, maar is het ook mogelijk om een complete fabrieksstellage in het restaurant te plaatsen. Denk hierbij aan een stellingkast uit een oude fabriek, maar ook aan grote machines die vroeger in een fabriek hebben gestaan. Je kunt het zo gek niet bedenken of je komt het tegen in de restaurants met industriële inrichting.

 

Trend 2: het van-alles-wat restaurant interieur

 

Vroeger zagen restaurants er altijd een beetje hetzelfde uit, maar tegenwoordig is het juist trendy om de inrichting van een restaurant samen te stellen met allerlei verschillende soorten producten. De meeste restaurants kiezen er alsnog voor om hun inrichting door een meubelmakerij op maat te laten maken, maar dan wel met allerlei losse elementen. Unieke meubels, gekke accessoires en felle kleuren op de muren zijn helemaal niet zo vreemd meer in de restaurantwereld van dit moment.
meubels

 

Trend 3: een restaurant inrichting met natuurlijke materialen

De laatste trend op het gebied van restaurant interieur, is de restaurant inrichting met natuurlijke materialen. In restaurants met deze inrichting zie je voornamelijk verschillende soorten hout terug, die bijvoorbeeld in de tafels, de stoelen en de bar verwerkt zijn. In een restaurant wil je kunnen ontspannen en kunnen genieten en dit kan perfect in een restaurant met natuurlijke uitstraling. Geen felle kleuren, opvallende accessoires en meubelstukken die alleen in een fabriek gemaakt kunnen worden, maar een interieur die terug gaat naar de basis. Natuurlijke materialen, rustige vormen en romantische sfeerverlichting worden veel gebruikt in dit soort restaurants, voor de optimale natuurlijke en gezellige sfeer.