Je ziet tegenwoordig dat steeds vaker bedrijven hun klanten willen belonen, of ervoor zorgen dat de klanten niet naar de concurrent gaat. Een manier om aan klantenbinding te doen is het geven van relatiegeschenken. Het is een relatief goedkoper manieren om je klanten te binden. Ook kun je relatiegeschenken gebruiken om binnen te komen bij nieuwe klanten. Het is zeer belangrijk dat de relatiegeschenken die je weggeeft bij je bedrijf passen, en dat deze ook aansluiten op je doelgroep. Er zijn een heleboel soorten relatiegeschenken denk hierbij aan bijvoorbeeld: Paraplu’s, tassen, zonnebrillen, powerbanks.  Bij online relatiegeschenken kopen hoef je niet alleen aan kleine leuke producten te denken, sommige bedrijven geven televisies, telefoons weg aan belangrijke relaties. De meeste relatiegeschenken worden aan het eind van het jaar weg gegeven om de relatie te bedanken en te pushen voor een prettige samenwerking in het volgende jaar.

Het bedrukken van relatiegeschenken

Je hebt heel veel soorten relatiegeschenken, deze geschenken kun je personaliseren. Zo kun je er een logo of bedrijfsnaam op laten drukken. Het bedrukken van producten kan op allerlei manieren enkele voorbeelden hiervan zijn: bedrukken, graveren en borduren. Het goedkoopste van de drie is bedrukken. Een leuk weetje is dat ongeveer 90% van de relatiegeschenken langer dan een jaar in gebruik blijven. Een trend is dat je tegenwoordig vaak bedrukte usb-sticks, powerbanks . Dit zijn leuke kleine weg geef producten die niet al te kostbaar zijn. Het leuke van deze producten is dat de meeste mensen het dagelijks gebruiken, waardoor mensen elke dag jouw naam of logo zien dit is goed voor de naamsbekendheid is. Mokken bedrukken wordt ook steeds vaker gedaan, bijvoorbeeld koffiemokken. Men drinkt dagelijks koffie en daarom zij bedrukte mokken ook een goed promotieartikel.

Het bedrukken van een pen

Iedereen gebruikt weleens een pen, het is daarom leuk om pennen weg te geven. Als bedrijf zijnde kun je pennen laten bedrukken met je bedrijfsnaam of logo. Een pen is een product wat dagelijks wordt gebruikt, de gebruikers zien dus dagelijks zijn jouw bedrijfsnaam of logo. Dit is een manier om je naamsbekendheid te vergroten. Je kunt kiezen uit veel verschillende soorten pennen, zo heb je dure merk pennen met een mooie verpakking maar je hebt ook goedkope pennen die je zoals promotiemateriaal kunt weggeven. Dit kun je natuurlijk ook met andere producten doen zoals aanstekers, sleutelhangers. De bedrukte pen is toch wel het meest populaire promotie product. Maar je kunt ook potloden en markeerstiften laten bedrukken. Je besteld meestal een grote partij pennen omdat het dan goedkoper is.