Redenen om te kiezen voor een houten trap

0
235
Design en lifestyleDesign en lifestyle

De meeste woningen in Nederland bestaan uit meerdere verdiepingen, waardoor het nodig is om een of meerdere trappen nodig zijn om van verdieping naar verdieping te kunnen. Als je op zoek gaat naar een trap, dan heb je enorm veel keuze. Allereerst is het belangrijk om een type trap te kiezen. Ga je voor een molenaarstrap, rechte trap, kwartslag trap, ruimtebesparende trap of een ander type?

 

Na het kiezen van een type trap is het belangrijk om het materiaal te kiezen. Kies je voor metaal, beton of hout? Houten trappen zijn nog altijd razend populair en dat is niet voor niets. Ook wij adviseren om te kiezen voor een houten trap. Daarom geven we hieronder verschillende redenen om te kiezen voor een houten trap.

Waarom kiezen voor een houten trap?

Een trap van hout biedt enorm veel voordelen. Er zijn dan ook veel redenen te bedenken om bij het kopen van een trap voor hout te kiezen. Hieronder hebben we de belangrijkste redenen voor je verzameld.

Verschillende houtsoorten

Als je kiest voor een houten trap dan is het grote voordeel dat je de keuze hebt uit verschillende houtsoorten. Denk bijvoorbeeld aan: vurenhout, grenenhout, beukenhout, eikenhout, esdoornhout, essenhout, berkenhout en nog veel meer. Zo is er altijd wel een houtsoort te vinden waarvan de uitstraling past bij de rest van je interieur.

Relatief goedkoop

Voor elk budget is er wel een geschikte houten trap te vinden. Houten trappen zijn doorgaans een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld glas, inox of staal. 

Natuurlijke uitstraling

Hout staat natuurlijk bekend om de natuurlijke uitstraling. Een houten trap in de ruimte straalt warmte uit en past vaak goed bij de rest van je woning. Ook heb je als het gaat om de afwerking veel keuze. Denk bijvoorbeeld aan satijnglans, hoogglans of toch een matte afwerking? Een houten trap is helemaal naar jouw wensen af te werken. De trap lakken in een kleur naar wens is ook nog mogelijk.

 

Benieuwd naar de verschillende type houten trappen die er allemaal beschikbaar zijn? Houtcompleet is dé specialist als het gaat leveren van houten trappen.