Wat zijn de redenen om uw CV- ketel te vernieuwen

0
578
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Normaal gesproken dient een CV-ketel na 13 tot 15 jaar vervangen te worden. Naar mate de CV-ketel ouder wordt hoe hoger de energiekosten kunnen worden.

Naast de leeftijd en de hoge energierekening, kunnen er andere redenen zijn om de CV-ketel te vervangen. Denk hierbij aan om te besparen op uw stookoosten, hoger rendement uit uw CV-ketel halen of om de waarde van uw huis te verhogen.

De kans is groot dat u bij een oudere CV-ketel circa 20% teveel aan stookkosten betaald.Dit wordt veroorzaakt omdat uw huidige CV-ketel teveel gas verbruikt. In de wintermaanden loopt dit bedrag al snel op waardoor de energiekosten flink omhoog gaan.Vandaar dat het vervangen van de CV-ketel een belangrijke bijdrage kan leveren om te besparen op uw stookkosten. Met name een HR-ketel kan een behoorlijke besparing opleveren. Een HR-ketel gaat veel efficiënter, en dus energiezuiniger, om met warmte waardoor een optimaal rendement behaald kan worden. Hierdoor kan de jaarlijkse besparing flink oplopen en loont het om de CV-ketel te vervangen.

Een CV-ketel levert per minuut een bepaalde hoeveelheid warm water. Als deze hoeveelheid warm water evenveel is als dat u gemiddeld gebruikt, dan stookt u het zuinigst en haalt u dus het optimale rendement uit uw cv-ketel. In de loop der jaren kan er binnen uw woonsituatie veel veranderen.

Zo kunnen bijvoorbeeld uw kinderen uit huis gaan, waardoor het vermogen van uw CV-ketel te hoog of te laag is geworden. U kunt deze verandering heel simpel oplossen door een installateur uw CV-ketel opnieuw te laten instellen. Echter voor grotere veranderingen in de vraag naar warm water, bijvoorbeeld de aanschaf van een bad of douche in uw nieuwe badkamer, dan is het aan te raden uw CV-ketel te laten vervangen omdat dit vaak een voordeligere optie is.

Andere reden om uw CV-ketel te vervangen zou kunnen zijn is dat u verwacht om binnen enkele jaren te verhuizen. Een nieuwe CV-ketel zorgt er namelijk voor dat u omhoog klimt in het energielabel en bij de taxatie van uw huis telt een optimaal werkende CV-installatie mee als één van de voordelen van uw woning. Kijk en informeer eens bij een erkende CV-installateur.