Badkamer

Redenen voor het aanschaffen van led inbouwspots voor in de badkamer

Geschreven door admin

Je hoort tegenwoordig steeds meer over inbouw LED spots in de badkamer. In dit artikel zullen we daar kort bij stilstaan en behandelen wat de redenen voor het inbouwen van LED spots kunnen zijn.

Dimbaar

Allereerst zijn LED lampen tegenwoordig goed te dimmen, mits je over de juiste technieken beschikt. Hierdoor kun je gemakkelijk met LED lampen een goede sfeer neerzetten. De badkamer is immers een ruimte waar vaak veel sfeer wordt gevraagd. Het is bijvoorbeeld ontspannend als je in bad niet al teveel licht aan hebt; een beetje dimlicht zorgt dan vaak snel voor een prettige sfeer. Tegelijkertijd wil je tijdens het scheren goed kunnen zien wat je doet. Er moeten dus veel verschillende lichtplannen beschikbaar zijn die niet al te moeilijk te bedienen moeten zijn.

Onopvallend

Een ander voordeel van inbouw LED lampen is dat ze goed te verstoppen zijn. Ze vallen weinig op omdat ze in het plafond weggewerkt kunnen worden. Hierdoor heb je verder geen last van de lampen en maken ze de ruimte ook niet drukken dan ‘ie al lijkt. Een ander voordeel is dat het plafond nog gemakkelijk te reinigen is doordat de lampen daarbij niet in de weg hangen.

Zuinig

Een laatste voordeel is dat LED lampen zuinig zijn. De lampen gebruiken veel minder energie dan de ouderwetse gloei- of halogeenlamp. Je badkamer gebruikt daardoor minder energie. Nu zijn LED lampen doorgaans wat duurder dan de lampen vroeger waren, maar door de besparing is dit een investering die doorgaans al vrij snel wordt terugverdiend. Bovendien worden de lampen hierdoor minder warm, wat in de badkamer vaak fijn is omdat het er toch al erg snel heel warm kan worden.