Overig

Radiator online kopen

Radiator online kopen
Je wilt af van die roestige radiator en hebt besloten een nieuwe radiator online te kopen. Maar waar moet je nu exact op letten bij het kopen van een radiator?
Omdat het vervangen van een radiator geen alledaags karweitje is, is het goed om bij de basis te beginnen. Wanneer je de volgende stappen aanhoudt, voorkom je dat je van een koude kermis thuiskomt en zit jij er ook in de wintermaanden warmpjes bij.


Keuze type radiator
Bepaal eerst voor jezelf wat je nu voor model radiator wilt. Er zijn verschillende modellen radiatoren en uitvoeringen verkrijgbaar. Heb of krijg je bijvoorbeeld openslaande deuren of een schuifpui, dan staat een verticale radiator naast deze deuren vast heel fraai. Heb je ramen die helemaal tot onderen doorlopen, dan is het niet mogelijk om een radiator op te hangen en zal je een vrijstaande radiator op voetjes moeten plaatsen. Kijk dus altijd goed wat in je ruimte optisch het beste past, wanneer je een radiator online wilt kopen.

Vermogen radiator bepalen
Alhoewel je natuurlijk wilt dat een radiator goed bij je ruimte en interieur past, is de belangrijkste functie van een radiator natuurlijk dat deze voldoende warmte afgeeft. Immers, je wilt wel dat het ook tijdens de koude wintermaanden aangenaam warm wordt in je woning. Het is dan ook belangrijk dat je goed berekent hoeveel vermogen de radiator voor de desbetreffende ruimte moet geven. Een aantal factoren is daarbij van belang, zoals de aanvoertemperatuur van je cv-ketel, de isolatiewaarde van je woning en de gewenste temperatuur binnen de ruimte. Gelukkig is er een eenvoudige tool welke je helpt met het berekenen van het gewenste vermogen.

Aandachtspunt: aansluitmateriaal
Wanneer je een radiator online bestelt, betekent dit vast dat je de radiator ook zelf gaan monteren. Houd er dan rekening mee dat je naast het aanschaffen van een radiator ook hulpmateriaal mee moet bestellen. Bij een nieuwe radiator zal ook een nieuwe radiatorkraan of thermostaatkraan een goede keuze zijn, om te voorkomen dat je door een oude kraan een lekkende leiding krijgt. Zoals er verschillende modellen radiatoren zijn, zijn er ook verschillende modellen radiatorkranen. Wanneer de leidingen uit de vloer komen, heb je een haakse radiatorkraan nodig en komen de leidingen evenredig vanaf de zijkant, ben je juist weer een rechte radiatorkraan nodig. Lastig? Bekijk deze instructiefilmpjes en je hebt direct de juist radiator aansluitmaterialen.

Wanneer je je houdt aan deze stappen, is het vervangen van die roestige radiator voor jou een spreekwoordelijk koud kunstje.