Badkamer

Raamdecoratie in de badkamer: een overzicht

Geschreven door admin

De badkamer is een plek waar we ontspannen en tot onszelf komen.

Dan is het zeker zo belangrijk dat de badkamer ruim, licht en comfortabel aanvoelt. Vocht moet snel afgevoerd kunnen worden en de temperatuur aangenaam blijven. De juiste raamdecoratie producten zijn daarbij belangrijk. De specialisten van Raamidee.nl kunnen u hierbij helpen.

Geschikte raamdecoratie-producten

Afhankelijk van de mate van privacy die de raamdecoratie moet bieden zijn de volgende producten uitermate geschikt voor gebruik in de badkamer. Graag geven wij u een overzicht van geschikte en minder geschikte raamdecoraties voor vochtige ruimtes zoals de badkamer.

Shutters

Volgens Raamidee.nl zijn shutters zelfs het ideale product, de shutters zijn gemaakt van hout en daardoor creëert u een warme sfeer en een goede akoestiek in een soms wat kille ruimte. Met de shutter kunt u niet alleen sfeer bepalen, maar ook privacy. Door het verstellen van de houten lamellen kunt u de inkijk vanaf buiten verminderen en toch nog licht in uw badkamer krijgen. De shutters zijn behandeld met een speciale lak of olie en de scharnieren zijn roestwerend. Hierdoor dus vochtbestendig en prima toe te passen in uw badkamer, keuken of spa. Let op! De shutter is niet geschikt als douchegordijn. Dat wil zeggen condens en soms een spatje water hoeft geen probleem te zijn. Maar shutters zijn niet geschikt om direct in contact te staan met water.

Alu horizontale jaloezie

De aluminium horizontale jaloezie is qua privacy natuurlijk zeer geschikt voor in de badkamer. Met één simpele beweging bepaalt u de hoeveelheid lichtinval in deze ruimte. Zolang de jaloezie niet direct in contact met het water staat is het plaatsen van een aluminium jaloezie in uw badkamer of andere vochtige ruimte geen enkel probleem.

Houten jaloezie

Veel mensen vragen zich af of houten jaloezieën geschikt zijn voor vochtige ruimtes. Qua sfeer is het natuurlijk een prachtig product voor in uw badkamer. De houten jaloezieën zijn behandeld met een speciale lak of olie. De bovenbak van de blinds is van aluminium en daardoor dus roestwerend. Dankzij deze vochtbestendige kwaliteiten kunt u de houten jaloezieën prima toepassen in uw badkamer, keuken of spa.

Verticale lamellen

Het antwoord is; Ja voornamelijk de kunststof (PVC), en aluminium lamellen hebben als voordelen dat ze vormvast, vochtbestendig en zeer geschikt voor vochtige ruimtes zijn.

Rolgordijnen in de badkamer

Er zijn speciale stoffen ontwikkeld voor rolgordijnen waardoor deze geschikt zijn om in een badkamer te plaatsen, mits deze goed geventileerd wordt. Maar let op want de meeste rolgordijnstoffen zijn niet geschikt voor plaatsing in badkamers of andere vochtige ruimtes. Rol,- paneelgordijn stoffen reageren op temperatuurwisselingen en luchtvochtigheid. Hierdoor kunnen rimpels in de stof ontstaan.

Vouwgordijnen

Er zijn een aantal vouwgordijn stoffen die geschikt zijn voor vochtige ruimtes, mits de stoffen niet direct in contact staan met water en mits de vouwgordijnen in een goed geventileerde ruimte hangen.

Duocell shades

Duocell shades zijn geschikt voor vochtige ruimtes, mits ze niet direct in contact staan met water en mits ze in een goed geventileerde ruimte hangen.

Ongeschikte raamdecoratie producten voor een badkamer

Plissé gordijnen

Nee in principe zijn plisse gordijnen geen ideaal product. Wij raden af plisse gordijnen te kiezen. Er zijn een aantal plissé stoffen die geschikt zijn voor vochtige ruimtes, mits deze niet direct in contact staan met water en mits ze in een goed geventileerde ruimte hangen, maar kies .

Houten Blinds

Houten blinds mogen niet direct in contact met water staan. Condens en een incidenteel spatje water kunnen de houten jaloezieën prima hebben.

Multi weave’s

Nee, dit zijn ze niet. De stoffen van de multi weave’s reageren op temperatuurwisselingen en luchtvochtigheid. Hierdoor kunnen rimpels in de stof ontstaan.