PVC vloer, nu nog populairder dan ooit

0
46
Design en lifestyle

PVC vloeren zijn populairder dan ooit. De vele voordelen die de PVC vloeren met zich meebrengen, zorgen ervoor dat je er niet meer omheen kunt. Doordat ze verkrijgbaar zijn in allerlei soorten, breng je de ideale vloer in je ruimte. Een vloer met weinig omkijken door de vochtbestendigheid, geluidsdemping en kwaliteit van PVC.

Kwaliteit

Dat je met PVC vloeren voor kwaliteit kiest, is een zekerheid. PVC vloeren hebben naast de prachtige uitstraling ook nog eens een zeer hoge kwaliteit. De PCV vloeren bestaan uit plankvormige stroken en zijn volledig gemaakt van kwaliteitsvinyl. Ze beschikken over een harde toplaag. De specifieke legging en de harde toplaag van de vloer, maakt dat deze onverwoestbaar en onderhoudsvriendelijk is. PVC vloeren gaan tot wel 30 jaar mee.

Eigenschappen

Een PVC vloer is geschikt voor elke ruimte. Door de vochtbestendigheid van de PVC kun je zonder problemen de vloer plaatsen in ruimtes zoals de badkamer of keuken. Het is zelfs mogelijk om vloerverwarming te plaatsen onder je PVC vloer. In combinatie met de demping van het loopgeluid vormt dit een ideale oplossing voor in je woning. De PVC vloer is daarnaast zeer eenvoudig te onderhouden. Met stofzuigen en dweilen zorg je gemakkelijk voor een hygiënische vloer.

 

Duurzaamheid

PVC is 100% van duurzaam materiaal. De PVC vloeren worden gemaakt van hout, bamboe en kalksteen. Deze materialen zijn volledig recyclebaar en dragen bij aan het milieu.

Ruim aanbod

PVC vloeren zijn in allerlei uitstralingen beschikbaar. Kies uit hout-, tegel- of betonlook en breng een natuurgetrouwe uitstraling naar je ruimte. Binnen de categorieën hout-, tegel- en betonlook is de keuze ook nog reuze. Door verschillende patronen is het aanbod per categorie zeer breed.

Naast de PVC vloer zelf, bepaalt ook de legging van de vloer de uitstraling. Zo zijn er allerlei lengte- en breedtematen verkrijgbaar. De PVC vloeren zijn te leggen in verschillende legpatronen. Een populair legpatroon is de visgraat. Wees uniek en bepaal zelf de uitstraling van je unieke PVC vloer.

Plak of klikvloer

PVC vloeren zijn in plak- of klikvariant te verkrijgen. Het verschil tussen de varianten zit hem in de dikte en plaatsing van de vloer. Waarbij de plakvariant direct op de vloer wordt geplaatst, moet er bij de klikvariant eerst een ondervloer gelegd worden. Deze extra ondervloer kan lichtelijk invloed hebben op het effect van vloerverwarming.

De klikvariant is daarnaast dikker en beschikt over een klikrand om de vloer in elkaar te klikken. De plakvariant wordt direct op de egale ondergrond geplaatst.

Kosten PVC vloer

PVC vloeren zijn door het enorme aanbod verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Deze worden bepaald door soort en formaat. De PVC klikvariant kost meer dan de plakvariant doordat er bij de klikvariant een ondervloer is vereist. Daarentegen is de PVC klikvariant eenvoudig zelf te plaatsen. De totale kosten per m2 zijn ongeveer gelijk. Je eigen voorkeur zal hierin de keuze bepalen. Bezoek daarvoor een woonwinkel met pvc vloeren bij jou in de buurt.