Professionele woningontruiming in Amsterdam

0
112
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Een woningontruiming in Amsterdam kan nodig zijn om verschillende redenen. Als een dierbare is overleden wil je misschien niet zelf het huis leeghalen of de kamer in een verzorgingstehuis. Voor sommige mensen is dit te emotioneel, soms is het om praktische redenen niet mogelijk om dit zelf te doen. In zo’n geval kun je een beroep doen op een professioneel bedrijf. Zij halen de woning leeg en leveren deze ‘bezemschoon’ op. Je kunt hierna direct de sleutel inleveren bij de verhuurder of de woning te koop zetten via een makelaar.  

Woningontruiming volgens de wensen van de opdrachtgever

Een woningontruiming gebeurt altijd overeenkomstig de wensen van de opdrachtgever. Zo kun je afspreken dat er geschilderd wordt, dat gaten van spijkers en schroeven worden dichtgemaakt of dat de tuin wordt leeggehaald. Als je ervoor kiest om ook de inboedel te laten afvoeren dan kun je zelf eerst dierbare persoonlijke spullen weghalen. Als er tijdens de ontruiming alsnog zaken worden gevonden zoals antiek, sieraden of andere waardevolle zaken dan worden die altijd apart gehouden. De familie of andere erfgenamen kunnen dan beslissen of zij deze spullen alsnog willen hebben. Als je er afstand van doet dan worden ze verkocht.

Hergebruik van bruikbare spullen

Vandaag de dag is het belangrijk dat er zo min mogelijk wordt weggegooid. Daarom let een bedrijf dat woningontruimingen doet er altijd op dat spullen zoveel mogelijk worden hergebruikt. Zij hebben daarom afspraken met kringloopwinkels en opkopers om de spullen uit een leeg gehaalde woning mee te nemen. Alleen dat wat echt niet meer bruikbaar is wordt afgevoerd naar de milieustraat. De opbrengst van de verkoop van spullen, ook als het bijvoorbeeld om oud ijzer gaat, is voor het bedrijf dat de ontruiming doet. 

Een spoed ontruiming van een woning

Je kunt een woning indien gewenst ook met spoed laten ontruimen. Bij een kamer in een zorginstelling heb je daar vaak maar een paar dagen de tijd voor omdat de kamer snel opnieuw verhuurd gaat worden. Maar ook als een huis verkocht is of opnieuw verhuurd moet worden is het belangrijk om dit zo snel mogelijk leeg te halen. Als je daarvoor zelf geen mogelijkheden hebt, bijvoorbeeld omdat je niet in de buurt woont, dan is het handig om een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen. Zij kunnen de woning als dat nodig is zo veel mogelijk in oorspronkelijke staat terugbrengen. Veel verhuurders stellen die eis als de huur wordt opgezegd.