Praktische tips wanneer je een nieuwe matras gaat aanschaffen

0
382
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Je wil een nieuwe matras aanschaffen, maar je weet niet heel goed waar je op moet letten omdat je door de bomen het bos niet meer ziet. Er zijn immers heel veel soorten matrassen. Denk maar aan bijvoorbeeld de 80 x 200 natuurlatex matras die vrij populair is en die vlotjes als broodjes over de toonbank gaan. Als je een matras wil aanschaffen, zal je rekening moeten houden met enkele parameters. Een klein overzicht.

Welk soort matras past bij je eigen wensen

Als je een nieuwe matras wil aanschaffen, zal je met enkele factoren rekening moeten houden die je niet over het hoofd moogt zien. Een van die belangrijke parameters is bijvoorbeeld welke matras je voorkeur geniet. Het materiaal speelt een voorname rol bij je uiteindelijke keuze. Zo is de 80 x 200 natuurlatex matras een trendsetter op dit ogenblik. Dit heeft te maken omdat een natuurlatex matras wordt omschreven als vrij warm. Daarnaast bestaat latex over rekbaar en veerkrachtig materiaal. De gemiddelde levensduur van een latex matras is plusminus 7 jaar.

Zorg voor een proeftijd als je een matras koopt

De dag van vandaag is het de normaalste zaak van de wereld dat je een matras op proef krijgt. Hou rekening ermee dat bepaalde voorwaarden hieraan zijn verbonden. Hoe kan je de matras inruilen en krijg je wel degelijk het bedrag terug? Of kan je alleen maar de matras inwisselen met een omruilgarantie? Lees de kleine lettertjes van de matrassenleverancier of de matras achteraf wordt vernietigd of dat het als tweedehands terug op de markt wordt gebracht? Als dit niet heel duidelijk vermeld staat, bestaat de kans dat je een tweedehands matras ontvangt die als nieuw te koop werd aangeboden.

Wat te doen na de aankoop van een natuurlatex matras

Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van een comfortabel gevoel met je nieuwe matras, is het aan te raden om je matras regelmatig om te keren. De reden ligt voor de hand. Hierdoor voorkom je zogenaamde kuilvorming. Een andere praktisch tip om aan te bevelen is dat je een onderdeken op je matras legt. Een vrij dikke molton – vervaardigd uit katoen – houdt de aangekochte matras veel meer droger en schoner. Ook is het een uitstekend idee om een matrasbeschermer te leggen tussen de beddenbodem en het matras.