Praktische items handig wegwerken

0
332
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Je wilt graag dat jouw woning er mooi en strak uitziet. Je hebt een look voor ogen en je hebt alle interieurstukken er al bij gevonden. Het is alleen wel zo dat je ook naar de praktische kant van wonen moet blijven kijken. Sommige zaken heb je simpelweg nodig om op een normale en moderne manier te kunnen leven. Hoe zorg je er dan voor dat je toch dat mooie geheel ervan kunt maken? Dat doe je bijvoorbeeld door deze handige tips om deze items weg te werken erbij te gebruiken. Zo kan je alles goed inrichten.

De afzuigkap in een omkasting

De afzuigkap nemen flink wat plek op hoogte in de keuken in. Samen met de afzuigkoker kan dit er al snel heel lelijk uit komen te zien. Toch wil je hier niet op besparen, want de afzuiging zorgt ervoor dat je keuken in goede kwaliteit blijft. Daarom is het vooral ook belangrijk om te bekijken hoe je de afzuiging minder aanwezig maakt. Dat kan je bijvoorbeeld doen door deze van een omkasting te voorzien. Daardoor lijkt het veel meer in het geheel op te gaan en valt het minder op. 

Houd er bij het wegwerken van de afzuigkap wel rekening mee dat je de afzuigkapfilters nog kunt vervangen. Waarom een afzuigkapfilter vervangen? Na een tijdje raken de filters verzadigd, waardoor de afzuiging minder goed werkt. Hierdoor maakt de afzuigkap niet alleen onnodig veel herrie, het is ook nog eens slecht voor je energierekening en het milieu. 

Frontje op de vaatwasser

Ook in de keuken te vinden, is de vaatwasser. Dit is een ander probleemgeval, want ook die kan wel heel prominent aanwezig zijn. Al kan je dit simpel opvangen door er kastruimte voor te reserveren. Neem dat dan ook heel letterlijk en bekijk hoe je de vaatwasserdeur van een frontje kan voorzien dat gelijk is aan de andere kastdeurtjes in de keuken. Daarmee gaat het op in het geheel en zal niemand het nog opvallen dat er ook een vaatwasser in je keuken te vinden is. Het is een gemakkelijke manier om een goede oplossing te vinden hiervoor.

Televisie in de kast

De televisie is tegenwoordig vaak aan de muur te vinden via een haak of een beugel. Dit is sommigen echter nog altijd een doorn in het ook, want de televisie blijft zo wel nog altijd heel prominent. Daarom is het tijd om terug te grijpen op een klassieke oplossing die nog altijd kan werken. Denk dan aan het op een standaard plaatsen van je televisie. Die kan je dan in een mooie kast plaatsen waar je deurtjes voor kunt sluiten. Met als voordeel dat de televisie dus ook uit beeld is op het moment dat er niet naar gekeken wordt.

Gootjes voor de kabels

Doordat meer en meer items slim en elektrisch worden, heb je ook meer en meer met kabels in de woning te maken. Daar kunnen niet heel veel mensen tegen. Dat is dus ook altijd belangrijk om aan te pakken. Dat kan heel gemakkelijk. Veel meer dan een goede kabelgoot heb je er niet voor nodig. Wees wel slim en doe dit direct, nog voor je de muren gaat schilderen. Zo kan je het gootje namelijk gelijk in de juiste kleur meenemen. Daarmee ziet het er alleen maar nog beter uit. Dat is wat belangrijk is.