Plisségordijnen inmeten is niet moeilijk!

0
775
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Wist je dat het helemaal niet zo moeilijk is om zelf je plisségordijnen in te meten? Net als bij alle andere raamdecoratie kan je gebruik maken van het driestappen plan van cirluna.nl.

Stap 1 – bepalen van situatie
De eerste stap is het bepalen van je situatie. Eigenlijk kun je de keuze maken uit twee situaties. Enerzijds heb je in de dag, anderzijds heb je op de dag. Met in de dag wordt bedoeld dat het product gemonteerd wordt tussen twee muren in en op maat wordt gemaakt zodat het precies tussen die twee muren kan hangen. Op deze manier past het nieuwe gordijn precies tussen de uitsparingen in de muur of binnen het kozijn. Met ‘in de dag’ bespaar je dus ruimte in je kamer. Met op de dag wordt het gordijn meestal boven het raam geplaatst, of tegen de muur, of aan het plafond. Hierdoor hangt de plissé voor je raam. Deze methode wordt gebruikt wanneer de ramen naar binnen kunnen kantelen.

Stap 2 – Meet breedte en hoogte op
Afhankelijk van de situatie die je bij stap één hebt bepaald ga je aan de slag met de metingen.

In de dag
Meet de breedte tussen het kozijn of tussen de muur. Doe dit bovenaan het raam, onder aan het raam en in het midden van het raam zodat je zeker weet dat je de goede maat hebt. De hoogte kan je meten vanaf het punt waar de plisségordijnen bevestigd dienen te worden tot en met de vensterbank of tot de grond.

Op de dag
Qua breedte meet je tussen het kozijn of de muren. Neem hier een paar centimeter extra voor indien je het raam wilt overlappen. De hoogte bepaal je door te starten met meten op het punt waar het gordijn bevestigd moet worden tot en met de vensterbank of tot de vloer.

Stap 3 – Bestellen
Wanneer je de metingen hebt uitgevoerd is het tijd om te bestellen. Dit kan op www.cirluna.nl. Daar kan je ook terecht voor extra informatie.