Plantenwand in huis: de voordelen op een rijtje

0
35
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Heb je al ooit eens nagedacht over een groene plantenwand in huis? Deze wanden zorgen niet alleen voor een mooi en groen leefklimaat, maar zijn ook nog eens ontzettend eenvoudig te monteren en geven direct ongelooflijk veel sfeer aan de woning. Toch vinden sommige mensen het ook spannend om de knoop door te hakken. Want is zo’n plantenwand wel praktisch in huis? Hoe weet je zeker of deze goed past en aan de wensen voldoet?

Deze angsten zijn gelukkig ongegrond. Plantenwanden zijn namelijk echt maatwerk. Bij het realiseren van de perfecte wand, wordt uitvoerig gekeken naar de wensen van de klant en de locatie waar deze geplaatst gaat worden. Zo weet je zeker dat de plantenwand aansluit op je wensen en echt binnen de woning past.

Nog altijd niet geheel overtuigd? Lees dan snel verder en ontdek de grootste voordelen en belangrijkste redenen om voor een plantenwand in huis te kiezen.

Direct een natuurlijke uitstraling

Het grootste voordeel van een plantenwand is de uitstraling die deze met zich meebrengt. Het frist de woning immers direct op. Ideaal wanneer je geen idee hebt wat je met een kale muur moet doen. Hoe fijn is het dan als je deze kunt bekleden met een oase van groen? Dat maakt niet alleen de wand veel minder saai, maar geeft direct de gehele woning een natuurlijkere uitstraling.

Onderhoudsarm

De grootste angst van veel mensen is dat een plantenwand simpelweg te veel onderhoud vraagt. Je hebt geen tijd om telkens de planten te bewateren of aandacht te geven en je moet er ook niet aan denken dat deze over enkele maanden al aan vervanging toe zijn. Gelukkig heeft een plantenwand minder onderhoud nodig dan je denkt.

Grote plantenwanden worden meestal standaard geleverd met een watersysteem. Dit zorgt ervoor dat er constant water afgegeven wordt aan de planten. Hierdoor heb je er eigenlijk geen omkijken naar.

Kies je voor een plantenwand zonder dit systeem? Ook dan is het onderhoud relatief weinig. Over het algemeen geldt dat je de planten slechts één keer in de drie à vier weken moet verzorgen. Er wordt immers rekening gehouden met het onderhoud bij het samenstellen van de wand.

Wist je dat plantenwanden ook geleverd kunnen worden met kunstplanten? Hierdoor hebben ze al helemaal geen tot nauwelijks onderhoud nodig. Bovendien kunnen ze dan ook geïmpregneerd worden, zodat ze vlamvertragend werken.

Je voelt je gelukkiger

Er zijn officiële onderzoeken gedaan naar het effect van planten op mensen. Hieruit blijkt dat we ons oprecht gelukkiger voelen door naar planten te kijken. Het is dan ook niet voor niets dat we mensen bij ziekte, verdriet of juist om iets te vieren een bloemetje aanbieden. Bijna iedereen vindt het fijn om bloemen in huis te hebben. Planten maken echt gelukkig.

Doordat het geluksgevoel toeneemt, zien we ook de productiviteit stijgen. Het is prettiger om in een fijne werkomgeving te werken, waardoor men ook laat zien dat ze sneller en efficiënter kunnen werken. Ook op werkplekken kan een plantenwand dan ook de uitkomst bieden.