Planten voor op je balkon

0
347
Design en lifestyle

Wanneer je in een appartement woont, heb je vaak een balkon in plaats van een tuin bij je woning. Dit betekent echter niet, dat je geen planten kunt gebruiken! Er zijn tal van verschillende planten, die bijzonder goed tot hun recht komen op een balkon. Wist je dat het zelfs mogelijk is om een moestuin op te bouwen op een balkon? In dit artikel vertellen we je meer over de planten die je op een balkon kunt gebruiken. Bij het inrichten van het balkon is het raadzaam om de planten in een “windvrije” hoek te zetten. De harde wind kan de planten beschadigen, waardoor deze al snel minder mooi zijn.

Geschikte planten en bloemen voor op een balkon

Het is logischerwijs niet mogelijk om aarde op je balkon te laten storten. Wel kun je ervoor kiezen om meerdere potten en plantenbakken te gebruiken. De plantenbakken kun je, mits je niet te veel last van de wind hebt, aan de balkonrand hangen. Het is raadzaam om de bak naar binnen toe te hangen, om te voorkomen dat deze naar beneden kan vallen.

Vul de plantenbakken en potten met vrolijke plantjes, zoals viooltjes, mooie tulpen, enzovoorts. Ook een hortensia doet het vaak goed in een pot! Net als geraniums, die zeker onder senioren bijzonder populair zijn door hun felle kleuren.

Maak een moestuin op je balkon

Zoals eerder al beschreven werd, kun je op een balkon ook voor een moestuin kiezen. Er zijn verschillende webwinkels waar deze balkonmoestuinen als een soort bouwpakketten verkocht worden. Deze pakketten kunnen heel eenvoudig worden opgezet, om zo je eigen moestuin te creëren. Vul de bak met aarde en poot hier verschillende plantjes in. Onder meer sla, maar bijvoorbeeld ook aardbeien en andijvie doen het erg goed in een dergelijke moestuin. Soms krijgen planten op een balkon zelfs meer zon dan in de tuin!