Een plafondbeugel tv in de slaapkamer

0
1382
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Vind je het ook zo heerlijk om vanuit je bed tv te kijken? Nog even genieten van je favoriete programma of ’s morgens alvast in je bed het nieuws bekijken wordt nog comfortabeler met een plafondbeugel tv. Deze neemt geen extra plek in en verstoort de rustige sfeer in de slaapkamer niet, omdat hij aan het plafond hangt. De meeste plafondbeugels kunnen worden opgehangen aan een recht en schuin plafond. Doordat ze draaibaar en kantelbaar zijn en verstelbaar in hoogte kun je ze zo instellen dat je lichaam in een comfortabele houding blijft. Het zou vreemd zijn wanneer je in bed rug- of nekpijn zou oplopen.

Comfortabel, stevig, veilig en eenvoudig te monteren

De plafondbeugel tv bestaat nog maar een paar jaar, daarvoor moest we een manier bedenken om in de goede houding tv te kunnen kijken in bed. Natuurlijk moet zo’n constructie stevig en veilig zijn om het gewicht van een tv te kunnen dragen. Kies daarom altijd voor een kwaliteitsmerk. Een plafondbeugel tv is eenvoudig zelf te monteren, zeker dankzij de handige instructiefilmpjes.

Waar moet je op letten?

Een plafondbeugel tv in de slaapkamer moet verstelbaar zijn, draaibaar en kantelbaar. De afstand vanaf het bed tot de tv is ruim twee keer de grootte van het beeldscherm. Is je tv bijvoorbeeld 40 inch (102 cm), dan is de ideale afstand vanaf het bed ruim twee meter. Je meet je tv altijd diagonaal zonder de rand. Op de bestelpagina’s vind je alle maten. Dat geldt ook voor de VESA-maten. Dit is de afstand tussen de bevestigingspunten op de achterkant van je tv-monitor, uitgedrukt in millimeters.

De juiste plafondbeugel tv aanschaffen

Nadat je de maten van je tv en de VESA-maten hebt opgemeten en het gewicht van de tv hebt vastgesteld, kies je de juiste plafondbeugel voor de slaapkamer. Er zijn eenvoudige maar prima modellen van het merk DQ met een stang vanaf het plafond, waarbij je tv kan draaien, kantelen en in hoogte verstelbaar is. Deze plafondbeugels tv zijn er in wit, zwart, zilver en grijs. Een model met luxueuze uitstraling, speciaal bedoeld voor de slaapkamer, is er van Sigden, ook in verschillende maten verkrijgbaar. MyWall heeft zelfs een plafondbeugel met afstandbediening. Alle modellen zijn geschikt voor LED, LCD en Plasma tv’s.