Plafond platen als sfeervolle afbouw van je woning

0
131
Design en lifestyle

Toe aan een nieuw plafond, maar je hebt geen zin in de rommel van een stukadoor, dan zijn er gelukkig meerdere alternatieven mogelijk. Naast spanplafonds of plafonds van houten delen kun je ook kiezen voor kant-en-klare plafond platen. Dit is niet alleen makkelijk, maar voorkomt ook veel rommel. Wel zo handig als je alleen je plafond wil vervangen. Lees snel verder en ontdek de mogelijkheden met plafond platen. 

Plafond platen wat zijn ze eigenlijk? 

Deze plafondplaten zijn makkelijk aan te brengen, door de tong en groef kunnen deze platen onzichtbaar met schroeven bevestigd worden. Na het aanbrengen ben je direct klaar, er hoeft niet meer geschilderd of gestukt te worden. Overal in huis kunnen deze platen toegepast worden, voor de badkamer zijn er vochtbestendige platen verkrijgbaar.

De keuze uit plafond platen zijn enorm, zo zijn ze in allerlei kleuren en designs verkrijgbaar. Geef, jouw eigen ideeën de ruimte en kijk naar de mogelijkheden die er zijn. Er zijn zelfs kunststof platen met een foto-afbeelding mogelijk. Verlichting aanbrengen is kinderspel geworden, het inbouwen van een armatuur was nog nooit zo makkelijk. Ook in de afwerklijsten is een grote keuze, modern of klassiek, jij kunt het zelf bepalen. Met het plaatsen van rozetten of ornamenten is het plafond helemaal af. De plafondplaten worden in de meeste gevallen gemaakt van gerecycled materiaal, wat deze toepassing duurzaam maakt. Plafond platen zijn een zeer voordelig alternatief voor een gestuct plafond of houten planken.

Plafond met profielen

Bij een systeemplafond denken de meeste mensen aan kantoren of winkels, maar ook in een woonhuis kunnen deze plafonds toegepast worden. Er is een uitgebreide keuze aan kleuren, materialen en systemen, platen van kunststof, hout of metaal of combinaties hiervan, alles is mogelijk. Ook het systeem zelf, kan wanneer deze zichtbaar is, in elke kleur geleverd worden. Plafonds waar het systeem onzichtbaar is behoort ook tot de mogelijkheden. Een dergelijk plafond is makkelijk, snel en met een minimale overlast aan te brengen. Een plafondsysteem kan ook gebruikt worden wanneer de akoestiek in de woning een probleem is, in dit geval kun je platen toepassen die het geluid dempen. Een ander voordeel van dit plafond is dat verlichting zeer gemakkelijk aangebracht kan worden en later zelfs nog kan worden verplaatst. Ook inbouwen van luidsprekers is mogelijk en kabels boven een plafond wegwerken was nog nooit zo gemakkelijk. Bij een beschadiging door bijvoorbeeld waterlekkage is een plafondplaat snel vervangen.

 

Verbouwen? Denk aan de verschillende opties voor het plafond 

We zijn altijd snel geneigd terug te grijpen naar het oude en vertrouwde, maar wanneer je aan een nieuw plafond toe bent, bekijk dan ook eens de alternatieven waar we in dit artikel over geschreven hebben. Er is meer mogelijk dan je denkt. 

 

Bron: www.afbouwtotaal.com