Piano onderhoud voor topconditie

0
194
Design en lifestyle

Doordat u volop gebruikt maakt van uw piano, gaan de kwaliteit van het geluid en van andere onderdelen achteruit. U denkt dat het nodig is om uw piano te laten onderhouden, maar u weet niet of u dat zelf wilt doen of juist door een specialist. Maar wat voor onderhoud heeft een piano nodig?

Onderhoud piano
Net zoals bij andere muziekinstrumenten, is het van belang dat een piano wordt onderhouden en wordt schoongemaakt. Een piano kan op verschillende manieren worden schoongemaakt of onderhouden, aangezien een piano meer dan 10.000 bewegende onderdelen heeft. Onderhoud aan de piano is dus geen overbodige luxe. De conditie van een piano verandert geleidelijk door de schommelingen in de luchtvochtigheid en temperatuur, maar ook door het bespelen van de piano. U kunt uw piano zelf onderhouden, of dit door een specialist laten doen. Bij een piano kan groot of klein onderhoud plaatsvinden.

Dit is afhankelijk van het onderhoud wat gepleegd moet worden. Neem contact op met een specialist van piano reparaties. Bij klein onderhoud moet u denken aan het reguleren, schoonmaken, stemmen en het intoneren van de piano. Dit kan bij u thuis gebeuren, maar ook in de werkplaats van een pianoreparateur. U kunt er ook voor kiezen om het onderhoud zelf te doen. Deze keuze is geheel aan u.

Groot onderhoud
Voor een piano is er ook groot piano onderhoud mogelijk. Dit is noodzakelijk als een piano intensief gebruikt wordt. Afhankelijk van de intensiteit van het gebruik, heeft een piano na 7/8 jaar een grote onderhoudsbeurt nodig. De onderhoudswerkzaamheden zijn hetzelfde als hierboven is beschreven, maar daarnaast komen er extra onderhoudswerkzaamheden bij. De extra werkzaamheden zijn het invoeren van de toetsen en het klavierraamvilt vervangen als dit nodig is. Maar er is ook onderhoud voor klavier polijsten, asjes verkennen en de hamers schuren. De reparateur bepaalt of een piano groot of klein onderhoud nodig heeft en de eventuele extra onderhoudswerkzaamheden.

Piano repareren bij een specialist
Als u de piano niet regelmatig laat onderhouden, wordt de kwaliteit van uw pianostukken minder. Denk bijvoorbeeld aan het geluid wat uit de Yamaha piano komt, maar ook de kwaliteit van de onderdelen in de piano gaan achteruit. Het is van belang dat u regelmatig uw piano laat controleren op eventuele gebreken. Als u uw piano laat onderhouden bij een gespecialiseerde reparateur, gebeurt het onderhoud in een uitstekend geoutilleerde werkplaats van meer dan 120m2. Dit gebeurt door medewerkers met de grootste zorg en vakmanschap. In de werkplaats werken gediplomeerde vakmensen die gebruik maken van de beste materialen en onderdelen.

Uw piano in topconditie
Bent u nog steeds aan het twijfelen om uw piano te laten onderhouden? Neem contact op met een reparateur om samen te bekijken of uw piano onderhoud nodig heeft. Op deze manier houdt u uw piano altijd in topconditie. U kunt vrijblijvend een offerte aanvragen.