Een relatiegeschenk is een cadeau dat weggeven wordt aan (zaken)relaties en personeel voor een bijzondere gelegenheid. Zo’n cadeau met een boodschap erop voor de ontvanger of een opdruk van een logo, naam of huisstijl (van bijvoorbeeld het bedrijf, de instelling, de club of de vereniging), maakt van een relatiegeschenk een persoonlijk geschenk. Ter inspiratie geven we je in dit artikel 3 voorbeelden van zulke persoonlijke geschenken.

Theeblikken

Een van de eerste inspirerende voorbeelden op het gebied van persoonlijke geschenken zijn theeblikken. Theeblikken bestaan er in verschillende soorten. Blikken die geschikt zijn om te vullen met losse thee of theeblikken met vakken geschikt voor zakjes thee. Het leuke aan theeblikken is dat je deze op meerdere manieren kunt laten bedrukken. Zo kun je kiezen voor:

  • Dekselbedrukking;
  • Bedrukking over het gehele theeblik;
  • Een eigen label;
  • Een bedrukte sticker;
  • Embossing.

Embossing is overigens geen bedrukking, maar een bewerking, waarbij een patroon aan de achterkant er als reliëf aan de voorkant uit komt. Een mooi stukje branding voor jouw organisatie of bedrijf. Door zo’n gepersonaliseerde theeblik te geven, kun je bouwen aan jouw merk, identiteit of imago. Een theeblik wordt altijd zeer goed ontvangen. Net als een sprookje blijft een bedrukt theeblik nog lang voortbestaan: in de keuken op kantoor of bij de ontvanger thuis. Op deze manier zorgt dit persoonlijke geschenk ook op de lange termijn nog voor aandacht voor jouw organisatie of bedrijf.

Wijn

Van de warme drank (thee) gaan we naar drank waar je warm van wordt (wijn). Net als een theeblik, is een fles wijn een uniek en origineel cadeau om te geven. Een fles wijn is geschikt voor elke gelegenheid. Voor een verjaardag, een jubileum, een huwelijk of om iemand te bedanken. Wat de gelegenheid ook mag zijn, het is altijd leuk en lekker om daar met een glaasje wijn op te proosten. Door het etiket dat op de wijnfles zit te laten bedrukken met bijvoorbeeld een logo of een boodschap voor de ontvanger, is het een meer persoonlijk geschenk. Je kunt daarin zelfs nog een stapje verder gaan. Geef de fles wijn – mét eigen etiket – in een luxe houten kist – bedrukt met de naam van de ontvanger – cadeau en je maakt gegarandeerd indruk.

Pennen

Het laatste voorbeeld dat we graag nog met jou willen delen: pennen. Net als theeblikken en wijn, zijn pennen er in verschillende soorten (vul- en balpennen, pennen van Parker of Waterman, pennen in een hoes of cover) en kun je deze laten bedrukken met een stijlvol symbool plus een naam of een andere tekst. Een pen is een bijzonder cadeau voor bijvoorbeeld het tekenen van een belangrijk contract (diploma, huwelijk, huis) of voor het jubileum van een collega.

Dit was ons persoonlijke geschenk aan jou. Wij hopen dat we je met bovenstaande 3 voorbeelden hebben weten te inspireren. Welke van deze persoonlijke geschenken ga jij geven?