Bij het kerstdiner gaat het uiteraard om eten, maar er is iets wat misschien nog wel veel belangrijker is: de sfeer. Je wil een gezellige sfeer en we gaan dan ook heel ver om dat te bereiken. De mooiste borden worden tevoorschijn gehaald, de mooiste kleren aangetrokken en mooie kaarsen worden van stal gehaald. En de tafelaankleding dan? Daar moet uiteraard ook aandacht aan worden besteed! We zetten een paar leuke ideetjes op een rijtje.

Grote tafel? Ruimte voor een blikvanger!

Heb je een grote tafel en voldoende plaats? Plaats dan een mooie blikvanger in het midden! Je kunt denken aan een prachtig kerststuk of een ronde vaas met kaarsen erin. Houd er wel rekening mee dat het geheel niet te hoog wordt, zodat de gasten elkaar nog wel aan kunnen kijken. Zorg er ook voor dat je dit alleen doet als je voldoende ruimte hebt om te voorkomen dat de gasten geen ruimte hebben om te eten omdat er zo nodig een decoratie moest staan.

Versier de stoelen

Uiteraard kun je ook de stoelen nog versieren. Hang er een leuke strik omheen met een paar kersttakjes eraan. Je kunt het zo leuk maken als je zelf wil! Mogelijk kun je op internet nog naar foto’s zoeken waarmee je inspiratie kunt opdoen. Maar ook hier geldt: houd het praktisch en houd het prettig. Wanneer er een lint om de stoel gedaan wordt, probeer dan altijd nog even de stoel uit. Soms prikt het lint in je rug of is het om een andere manier niet prettig.

Andere leuke versieringen

Uiteraard kun je nog veel meer andere leuke versieringen kwijt tijdens kerst. Zoek een mooie plek als je iets leuks hebt gevonden en hang het op of zet het neer! Houd er wel rekening mee dat het niet te druk moet worden, dat staat vaak ook weer niet leuk.