pelletkachel kopen

Ben je ervan overtuigd om een pelletkachel te kopen? Dan is het eerst wel belangrijk om op de hoogte te zijn van deze belangrijke punten. Bij het kopen van een pelletkachel is het namelijk belangrijk om op een aantal punten te letten. Lees in dit artikel alles wat je moet weten over het kopen van een pelletkachel.

Is het mogelijk om een pelletkachel in mijn huis te plaatsen?

Voor iedere woning is er wel een passende pelletkachel te vinden. Het is wel belangrijk om het juiste type afvoerkanaal erbij uit te zoeken. Tegenwoordig zijn er voor moderne (passieve) woningen pelletkachels met een gesloten afvoersysteem. 

Pelletkachel onderhouden

Net als iedere kachel heeft een pelletkachel ook het nodige onderhoud nodig. Bij goedkopere pelletkachels is dit onderhoud dagelijks, terwijl de luxere uitvoeringen slechts één keer per maand onderhoud nodig hebben. Groot onderhoud is nodig nadat je ongeveer 1000 kilo pellets verbrand hebt. De kachel zal het zelf aangeven als er groot onderhoud nodig is. Bij goedkopere pelletkachels kan je het groot onderhoud zelf doen, maar bij de luxere modellen is het nodig om een professional in te schakelen. Als je een pelletkachel wilt aanschaffen is het dus erg belangrijk om te letten op het onderhoud dat het type nodig heeft. 

Let ook op het minimaal vermogen

Bij het kopen van een pelletkachel wordt er vaak gekeken naar het maximale vermogen. Echter is het juist ook belangrijk om te kijken naar het minimaal vermogen. Koop je een te zware pelletkachel, dan wordt je huis veel te warm. Het te warm worden heeft als gevolg dat de pelletkachel continu moet schakelen. 

Hoe zit het met subsidie?

Als je een pelletkachel koopt die voldoet aan alle eisen dan ontvang je minimaal €500 subsidie. Als het gaat om subsidie voor pelletkachels zijn er drie groepen. Onder de eerste groep vallen pelletkachels die lokaal de ruimte verwarmen middels uitblaas van warme lucht, hiervoor ontvang je minimaal €500 subsidie. De tweede groep zijn pelletkachels op CV welke in de woonkamer geplaatst worden. De subsidie voor kachels in de tweede groep is minimaal €1400. Onder de derde groep vallen de biomassa ketels voor CV verwarming. Deze pelletkachels worden bijvoorbeeld in de schuur geplaatst en nemen de volledige functie van je CV over.

Pelletkachel kopen?

Na het lezen van bovenstaande punten ben je op de hoogte van alle dingen waarop je moet letten bij het kopen van een pelletkachel. Een pelletkachel kopen kan gemakkelijk via de webshop van PelletkachelKiezen. Op deze website vind je niet alleen een zeer uitgebreid assortiment aan topkwaliteit pelletkachels, maar ook veel informatie over bijvoorbeeld onderhoud, subsidies en nog veel meer.