Kunst

Paolo Chiari

Geschreven door admin

Wat is er leuker dan om een saaie keuken wat leuker aan te kleden? Natuurlijk kunt u dan aan een nieuwe keuken denken, maar dat is niet wat de Italiaanse designer Paolo Chiari 40 jaar terug bedacht. Hij ging de saaie producten, zoals glazen voorraadpotten, aankleden met ludieke beeldjes. Eerst voor eigen gebruik (met kleurige kabouters en elfjes), maar in de loop der tijd ook voor bijvoorbeeld vrienden en familie.

Ontstaan van een merk
Toen een regionale boer hem 40 jaar terug vroeg of hij behalve met kabouters ook iets met koeien kon maken was het bedrijf zoals we het nu kennen geboren. Na 40 jaar is het regionale er af en genieten zijn producten een immense populariteit rondom de Middellandse Zee. De producten echter komen nog steeds uit de regio en worden ook nog steeds met de hand gemaakt en beschilderd. En dat maakt precies waarom dit bedrijf in de afgelopen 40 jaar crisis na crisis heeft overleefd; het maken van unieke, ludieke en kwalitatieve producten.

Paolo Chiari is ook voor verzamelaars
Veel van zijn producten zijn verkrijgbaar in een genummerde of gelimiteerde oplage. Dat maakt zijn producten niet alleen geschikt voor de keuken, maar ook bijvoorbeeld als cadeau voor een echte verzamelaar. Want producten met kabouters, elfjes, koeien, varkens, lieveheersbeestjes en kippen worden veel gespaard. En laat nu net een groot deel van zijn assortiment daar uit bestaan.

Paolo Chiari in Nederland en België
Sinds januari 2017 zijn de producten van Paolo Chiari in beperkte mate in Nederland en België te krijgen. Een geselecteerd aantal dealers gaat de verkooprechten van deze producten krijgen, zodat het ook een beperkte mate van exclusiviteit behoudt. Omdat het volledig handwerk uit Italië is kan het ook bijna niet anders dan dat het exclusief blijft.

Paolo Chiari producten
Het huidige assortiment bestaat voor een groot deel uit glazen voorraadpotten met leuke beeldjes van dieren er op. Deze potten zijn gemaakt voor koffie, suiker, zout, koekjes, spaghetti, pasta en natuurlijk olijfolie en azijn. Maar ook kleinere dingen passeren de revue; sleutelhangers, grote wasknijpers, flesopeners, eierdopjes en nog veel meer verschillende producten. Stuk voor stuk in ieder geval ludiek en uniek.