Pannen voor in de keuken

0
305
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Als je graag fanatiek bent in de keuken en graag idereen laat genieten van jouw kookkunsten. Wil je natuurlijk wel goed gereedschap voor in de keuken. Van spatel tot pan alles heb je nodig. In deze blog gaan we het hebben over verschillende soorten pannen, zodat je niets mist in jouw keuken.   

Verschillende pannen voor verschillende keukens

Het eerste waar je bij stil moet staan bij het pannen bestellen. Is het nagaan of de pannen die je graag wilt bestellen, geschikt zijn voor inductie of voor op het gasfornuis. Wanneer je namelijk een gasfornuis hebt. Moet je ervoor zorgen dat je wel pannen hebt die ook geschikt zijn voor het gasfornuis. En wanneer je een inductieplaat hebt in de keuken, moet je ervoor zorgen dat de pannen geschikt zijn voor inductie. Wanneer je namelijk een pan gebruikt die bedoeld is voor op het gasfornuis op een inductie plaat, is de kans groot dat de inductieplaat flinke schade zal oplopen. Maar wanneer je een inductie pan op het gasfornuis gebruikt, zal hoogstwaarschijnlijk de pan beschadigen.  

Toen de inductieplaat nog heel opkomend was, was het aanbod van pannen wat geschikt is voor inductie nog heel klein. Naarmate inductie steeds populairder wordt, groeit ook het assortiment van de inductie pan. Naast dat er meer fabrikanten de inductie pan produceren, groeit ook de variatie in verschillende pannen voor inductie.   

Verschillende pannen     

Als het gaat om het assortiment pannen, is er een groter aanbod dan dat je zou denken. Van gewone kookpannen tot speciale braadpannen, het is er allemaal voor zowel gasfornuis als voor inductie. En als je het alleen al hebt over een gewone kookpan is het aanbod al aanzienlijk groot, naast de vele aanbieders/producenten heb je ook heel veel verschillende maatvoeringen. Ook kun je ze nog krijgen met handvatten of als een steelpan, of met een glazen deksel of met een metalen deksel. Het voordeel van het grote assortiment is dat er voor iedere stijl keuken een geschikt pannenset beschikbaar is. 

Wanneer je gaat kijken naar de koekenpan heb je weer andere variabelen als bij de kookpan. Zo kun je voor een gewone stalen koekenpan kiezen, welke ook weer in veel verschillende maatvoeringen te verkrijgen is. Maar kun je ook voor een gietijzeren koekenpan kiezen, welke ook weer in veel verschillende maatvoeringen te verkrijgen is. Ook bij de koekenpannen is er een ruim genoeg assortiment, waardoor er voor iedere keuken een geschikte stijl beschikbaar is. 

Maar als je kijkt naar de braadpan, is er nog steeds een groot assortiment in. Het enige wat er anders is bij een braadpan is, dat deze voornamelijk van gietijzer zijn gemaakt. Nu zou je zeggen dat gietijzer niet geschikt is voor een inductieplaat, dus alleen te gebruiken is op een gasfornuis. Voor een deel van de gietijzeren pannen is dit ook het geval, echter zijn er ook gietijzeren pannen die wel geschikt zijn voor inductie. Dus mocht je de overweging tussen inductie of een gasfornuis willen maken, is er voor beide een geschikte braadpan beschikbaar.