Paneeldeuren voor je kast

0
764
Design en lifestyle

Met paneeldeuren voor je kast kun je de sfeer van de rest van je inrichting door laten lopen op je kast. Heb je als binnendeuren oude paneeldeuren, dan geeft het een prachtig harmonieus geheel als je ook voor je kast kiest voor paneeldeuren, maar moderne paneeldeuren bij een moderne inrichting kunnen natuurlijk ook.

 

Draaideur of schuifdeur
Paneeldeuren voor een kast zijn er zowel als draai- en schuifdeuren. Schuifdeuren hebben natuurlijk het voordeel dat ze ruimtebesparend zijn, omdat je geen rekening hoeft te houden met de draaicirkel van de deuren, maar wil je een inbouwkast van een nieuw uiterlijk voorzien dan kunnen draaideur paneeldeuren ook zeer fraai zijn.

Modern of landelijk

Houd je van strak en modern, kies dan voor paneeldeuren zonder extra sierranden en met een strakke aluminium omlijsting. Er is een grote keuze uit moderne motieven voor je kastdeur, van hoogglans wit en zwart tot hout en houtlook paneeldeuren in een strakke finish. Je kunt ook kiezen voor paneeldeuren met enkel spiegelpanelen voor een modern en ruimtelijk effect.

Wil je juist een landelijk uitstraling kies dan voor een houten deur zonder omlijsting en met de authentieke sierlijsten en kaders. Werk de deuren af in dezelfde kleur verf of beits als de rest van je binnendeuren en het plaatje is compleet. Wil je juist een stoer landelijk effect denk dan bijvoorbeeld aan steigerhout.

De keuze voor de handgrepen bepalen ook voor een groot gedeelte de uitstraling van je kast. Ga je voor strakke aluminium grepen of authentieke brons-, of koperkleurige knoppen. Zeker bij de moderne paneeldeuren zijn er ook modellen zonder handgrepen. Kies je voor een systeem met softclose sluiting, dan sluiten de deuren altijd netjes.

 

Een kast op maat

Paneeldeur kasten zijn verkrijgbaar in standaard maten en als maatwerk en kunnen dan volledig op maat gemaakt worden voor jouw kamer. Ben je handig, dan kun je ook zelf een paneeldeur kast maken, bijvoorbeeld van oude paneeldeuren voor een rustiek effect.

Net als bij een zweefdeurkast kun je voor een paneeldeur kast ook de inrichting grotendeels zelf samenstellen. Wil je alleen legboorden, alleen een hanggedeelte of een combinatie van beiden? Een ladesysteem is altijd een handige toevoeging in je kledingkast, maar daar moet je wel voldoende ruimte voor hebben.

 

Prijzen

De prijzen van een paneeldeur kast variëren sterk. Natuurlijk spelen de afmetingen een rol, maar ook de materiaalkeuze, of het een standaard- of maatwerkkast is en de afwerking.

Wil je spiegelpanelen of verlichting verwerken dan zal dit een meerprijs met zich meebrengen, maar ook het kastinterieur bepaalt de prijs. Standaard zal er bij een kast een hanggedeelte en misschien enkele legboorden inbegrepen zijn, wil je hier wijzigingen in aanbrengen dan moet je ook rekenen op een meerprijs, net als bij de toevoeging van een ladeblok.

Een kast volledig passend bij de uitstraling van je kamer met een zee van opbergruimte, verdient zichzelf echter vanzelf terug in gebruiksgemak en woongenot!

 

Bron: renovatienieuws.nl