Pagode tenten: functioneel, comfortabel en een chique uitstraling

0
815
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Pagodetenten worden veel gebruikt op allerlei evenementen, beurzen en festivals. Met de jaarlijkse toename van muziek- en dansfestivals in Nederland, België en Duitsland worden ook de pagode tenten steeds populairder. Niet alleen de witte feesttenten, maar vooral ook de gekleurde tenten zijn daarbij in trek. Ze zijn comfortabel, functioneel en ze geven een chique uitstraling. Deze tenten met het herkenbare hoge puntdak passen naadloos bij de sfeer van het evenement. Een pagode tent huren is tevens ideaal voor een party in de achtertuin, een bruiloft of de grotere bedrijfsfeesten.

Pagodetenten aan elkaar koppelen voor een evenement op maat

De pagodetent heeft zijn naam te danken aan de gelijkenis met de boeddhistische tempels in Azië, specifiek in Thailand, China en Japan. Pagodetenten zijn er in meerdere maten: 3×3 meter, 4×4 meter en 5×5 meter. De tenten kunnen eenvoudig aan elkaar worden gekoppeld, zodat elke gewenste afmeting is te realiseren. De tentoppervlakte is zodoende aan te passen aan de grootte van het evenement of aan de groep gasten op het feest, die op deze wijze overdekt en gerieflijk worden ontvangen.

pagode

Pagode tenten zijn noodweersbestendig en worden voorzien van een zwaarlastvloer

Pagodetenten kunnen tegen een stootje. Ze zijn stevig en blijven onder alle weersomstandigheden fier overeind staan. De luxe partytenten zijn gemaakt van hoogwaardig aluminium en ze worden uitgerust met een zwaarlastvloer. De vloer met stalen constructie zorgt voor een strakke uitstraling en fungeert als ballast bij wind. De ruim 1.000 kilogram zware zwaarlastvloer wordt geplaatst met een heftruck en aan de pagodetent gekoppeld. Door het hoge gewicht dient dit gelijk als verankering voor de tent. De vloer kan tevens als looppad of terras worden gebruikt. De stelvloer ligt los van de grond. Dit geeft een isolerende werking voor de feesttent.

Brandvertragend zeildoek in verschillende kleuren als sfeerbrenger

tentDe pagodetent heeft meestal een wit zeildoek, dat geen licht doorlaat en een brandvertragende werking heeft. Het is echter ook mogelijk om tentdaken in andere kleuren als oranje, paars of grijs te huren. Kleurige pagodetenten zijn sfeerbrengers op festivals en worden daardoor in toenemende mate gebruikt. De pagodetenten kunnen naar wens worden aangeleverd, bijvoorbeeld met of zonder kasteelramen. De omvangrijke, gekleurde feesttenten zijn niet meer weg te denken op de grote festivals. Ze geven een vrolijke en warme uitstraling en sluiten qua kleur soms aan bij het evenement. Bijvoorbeeld oranje op Koningsdag, paars op een vrouwenevent en rood en groen tijdens een kerstmarkt.

Pagodetenten huren met een bar barrier en/of een banner frame

Pagodetenten zijn te huren in combinatie met een bar barrier en/of een banner frame. Met een bar barrier wordt de pagode tent getransformeerd in een bar-tent met een ongeveer één meter hoge afzetting waar een uitserveerplaat op is gemonteerd. Met een banner frame ofwel spandoekframe, bestaande uit een aluminium buizenconstructie, kunt u spandoeken met tekst op de tenten plaatsen. Op deze manier weten festivalgangers bijvoorbeeld waar ze eten en drinken kunnen halen, waar ze naar de wc kunnen of waar de EHBO-post is. Sponsors van evenementen kunnen hier als reclame-uiting hun bedrijfslogo met banner plaatsen.