Tuin

Een overdekte loungeset zonder extra kosten, kan dat?

Veel mensen houden er tegenwoordig van om zeer veel tijd in hun eigen tuin door te brengen. Het spreekt bovendien voor zich dat ze deze tijd zo optimaal mogelijk willen benutten. Dit zorgt er voor dat er heel wat geld wordt geïnvesteerd in het voorzien van extra comfort. Een loungeset mag dan uiteraard niet ontbreken. Op vlak van loungesets kan er tegenwoordig een keuze worden gemaakt uit een vrij gevarieerd assortiment. Zo kunt u er uiteraard voor kiezen om een gewone, standaard loungeset te kopen, maar is het eveneens mogelijk om te kiezen voor een overdekte variant. Dit soort loungesets staan er echter om bekend over een aanzienlijk hogere aankoopprijs te beschikken. Kunt u deze voorkomen? Absoluut, door rekening te houden met de interessante tips die worden gegeven in dit artikel!

 

Een overdekte loungeset is niet altijd een vereiste

Wanneer u zichzelf wenst te beschermen tegen de in de zomer vaak bloedhete zonnestralen kan het interessant zijn om er voor te kiezen om een overdekte loungeset aan te schaffen. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht is dit echter geen vereiste. In heel veel tuinen wordt er namelijk reeds gebruik gemaakt van een soort van zonwering die als terrasoverkapping dienst kan doen. Het is dan voor de hand liggend om uw loungeset onder deze overkapping te plaatsen. Op deze manier wordt u tijdens de zomer toch beschermd tegen de invloeden van de zon terwijl u geen extra kosten hoeft te maken voor het kopen van een loungeset die beschikt over een overkapping. Op deze manier kunt u het beste van twee werelden combineren.

 

Loungeset met overkapping

Heeft u geen overdekt terras en wilt u voorkomen dat u wel degelijk de hele zomer onder een bloedhete zon moet vertoeven? Of bent u van plan om de loungeset ergens anders in de tuin te plaatsen? In dat geval zult u er waarschijnlijk toch voor moeten kiezen om een loungeset met overkapping te kopen. Dit hoeft echter lang niet altijd een aanzienlijk hoger kostenplaatje met zich mee te brengen in vergelijking met een standaard loungeset. Een overdekte loungeset van riet gecombineerd met kussens van stof kan perfect heel wat voordeliger uitvallen dan een loungeset die is gemaakt van aluminium met kussens van speciaal buitenleer. Het uitvoeren van een vergelijking tussen de verschillende, beschikbare loungesets (al dan niet met overkapping) is wat dat betreft altijd een goed idee.

 

Maak gebruik van de natuurlijke elementen in uw tuin

Een niet onbelangrijk punt dat vaak over het hoofd wordt gezien is terug te vinden in de natuurlijke elementen die deel uitmaken van uw tuin. Erg veel mensen hebben bijvoorbeeld een boom in hun tuin staan of maken gebruik van hoge planten. Het plaatsen van uw loungeset achter of onder dergelijke elementen kan er voor zorgen dat ze eveneens in de schaduw komt te liggen waardoor er geen investering in ook maar enige overkapping nodig is. Wilt u de aankoopprijs van uw gloednieuwe loungeset zo beperkt mogelijk houden? In dat geval kan het aldus interessant zijn om ze op één van deze locaties te plaatsen. Let wel op dat de loungeset overdekt wordt op het ogenblik dat ze niet wordt gebruikt. Vallende bladeren kunnen er namelijk al snel voor zorgen dat er vervelende vlekken op met name de kussens ontstaan waardoor de uitstraling van uw loungeset behoorlijk kan worden beïnvloed.

 

Loungeset onder een zweefparasol plaatsen

Beschikt u over een zweefparasol in uw tuin? In dat geval kunt u deze perfect gebruiken om uw loungeset onder te plaatsen. Gebruikmaken van een dergelijke parasol brengt trouwens nog een ander voordeel met zich mee. Op voorwaarde dat de parasol voldoende groot is en gemaakt is van een waterafstotend materiaal kan deze namelijk ook worden gebruikt om onder te schuilen tijdens een zomers buitje. Hoe vaak komt het bijvoorbeeld niet voor dat u tijdens de zomer heerlijk buiten vertoeft bij lekker warme temperaturen, maar er een korte bui optreedt? Vroeger moest u naar binnen vluchten, maar wanneer uw loungeset onder een volledige, voldoende stevige en waterafstotende overkapping wordt geplaatst is dat niet meer noodzakelijk. Haal dan gewoon de parasolhoes van de parasol af en gebruik de parasol als overdekking.Op deze manier kan een overdekte loungeset niet uitsluitend zorgen voor een uitstekende bescherming tegen de zon, bovendien biedt ze ook nog eens onderdak bij regen. Zo haalt u pas echt het maximale potentieel uit uw loungeset.