Keuken

Een Oud-Hollandse Keuken? Met deze tips komt dat goed

Gezellig thuis komen in een warme oud Hollandse keuken

Omdat de keuken steeds vaker het centrale punt in huis aan het worden is besteden we ook meer tijd en moeite om de keuken zo gezellig mogelijk te maken. En wat is er nu gezelliger dan een nostalgische of oud Hollandse keuken? In een keuken met een oud Hollandse uitstraling is het elke dag weer ouderwets thuis komen. Hoe hard het ook stormt, regent, onweert of vriest, in zo’n keuken komt de warmte je tegemoet en voel jij je helemaal op je gemak en thuis. Maar om dat Hollandse gevoel in jouw keuken te krijgen zijn hier enkele tips.

  1. Zowel de deurtjes van de keukenkastjes als de ombouw moeten van hout zijn. Dit hout mag een kleurtje hebben maar dan wel in gebroken wit, blauw, groen of rood. Alleen als je veel licht in je keuken hebt kies je een kleur, zo niet dan kan je het beste roomwit als basis aanhouden.
  2. Het werkblad is bij voorkeur van graniet. Een houten aanrecht zou kunnen maar dan moet het echt massief hout zijn dat speciaal vervaardigd is tot aanrecht. Graniet is van oudsher de blikvanger van elke Hollandse keuken.
  3. De wasbak is uitgevoerd in dambord graniet, of wit keramiek. Deze wasbakken zijn daarnaast breed. Breder dan de kleine vierkante wasbakjes van standaard keukens.
  4. Een Oud Hollandse keuken is vanzelfsprekend voorzien van een schouw. Als je die niet hebt dan zijn er specialisten die om jou bestaande kookgedeelte een schouw kunnen bouwen.