Originele ideeën voor een muurschildering in huis

0
903
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Ziet jouw woning er nog een beetje leeg uit? Heb je er een ‘hol’ gevoel bij, maar weet je niet zo goed hoe dat komt? Misschien is de oorzaak dat je muren enigszins leeg zijn. Met een klein schilderijtje los je dat niet altijd op. Als jij met dit probleem te maken hebt, kun je erover nadenken om een muurschildering te laten aanbrengen in je huis. Maar wat voor muurschildering? Wat past bij de rest van je huis, en hoe bedenk je wat er geschilderd moet worden? Hieronder volgen een aantal tips voor een originele muurschildering in jouw woning.

Soorten muurschilderingen

Er zijn uiteraard verschillende soorten muurschilderingen. Zo heb je grote muurschilderingen, die de hele muur vullen, maar ook subtielere schilderingen die slechts een deel van de muur in beslag nemen. Volledige muurschilderingen zien er vaak wat druk uit, maar als de rest van je kamer rustig is ingedeeld, kunnen ze een echte aanwinst zijn. Je kunt allerlei dingen laten schilderen, bijvoorbeeld een landschap, een portret, of een schildering van een dier of plant. Voor kleinere muurschilderingen kun je juist iets subtielers kiezen, bijvoorbeeld een bloemetje of juist een bloemensliert die bovenaan de muur doorloopt.

Zelf ontwerpen

Bij sommige muurschilders mag je zelf ontwerpen wat je op je muur wilt. Je kunt dat dan beschrijven of er een foto van laten zien aan de muurschilder. Hij of zij gaat dan zijn of haar best doen om dit zo goed mogelijk na te schilderen. Als je tevreden bent, kun je deze schilder inhuren om dit schilderij op jóuw muur aan te brengen. Zo weet je dus zeker dat je muur wordt beschilderd met het beeld dat jij in je hoofd had. Een muurschildering geeft een originele en unieke uitstraling aan jouw woning.