Sale signs on window shop - shopping concept

Je kent ze wel: de opvallende ‘sale’ raamstickers op winkelruiten. Maar heb je zelf al wel eens over de mogelijkheden van raamstickers nagedacht? Raamstickers zijn volledig te personaliseren: bepaal zelf de vorm, de kleur, het formaat en de boodschap. In deze blog vertellen we je graag wat meer over de vele mogelijkheden van raamstickers.

 

Raamstickers: opvallend, persoonlijk en goedkoop

Een raamsticker zorgt ervoor dat een raam of etalage direct opvalt. Raamstickers zijn zeer geschikt als promotiemateriaal. Ze zijn gemakkelijk te maken, relatief goedkoop, blijven voor lange tijd kleurecht en zijn verkrijgbaar in alle gewenste vormen en formaten. Ook zijn raamstickers geschikt voor zowel tijdelijk als permanent gebruik. Raamstickers drukken kan daarnaast gemakkelijk online, waarbij je direct alle specificaties doorgeeft.

 

Bedrijven en winkels gebruiken raamstickers veel om bijvoorbeeld hun bedrijfsnaam te laten zien, voor het promoten van een kortingsactie, om de merken te tonen die ze verkopen, of om unique selling points te benadrukken. Denk bijvoorbeeld ook aan hele praktische toepassingen, zoals openingstijden.

 

Naast opvallende raamstickers voor bedrijven, zien we raamstickers ook steeds meer bij mensen thuis voorbijkomen. Denk aan raamstickers bij de geboorte van een kind, silhouetten van huisjes in de keuken of vrolijke stickers voor een kinderkamer. Alles is mogelijk!

 

Raamstickers: binnen, buiten of tweezijdig?

Wist je dat er drie type raamstickers bestaan, elk met hun eigen voordelen? We zetten ze voor je op een rijtje.

 

Raamstickers aan de buitenkant

De eerste soort zijn de raamstickers die je aan de buitenzijde plakt. Deze stickers worden vaak gebruikt voor tijdelijke acties, zoals een specifieke periode met uitverkoop. Het voordeel van deze buitensticker is dat het plaatsen ervan gemakkelijk is. Het nadeel? Deze stickers zijn erg gevoelig voor invloeden van buitenaf, zoals bijvoorbeeld vandalisme.

 

Raamstickers aan de binnenkant

De meeste raamstickers plak je aan de binnenkant van een raam. De tekst is dan vanaf buiten goed leesbaar. Het voordeel is dat de raamsticker binnen veilig achter glas hangt. Een nadeel van deze stickers is dat ze van binnen niet leesbaar zijn.

 

Tweezijdige raamstickers

En tot slot, tweezijdige raamstickers. Wanneer een boodschap zowel van binnen als buiten leesbaar moet zijn, zijn deze stickers de ideale oplossing!

 

Raamstickers zijn dus verkrijgbaar in vele vormen en maten, met ook nog eens vele verschillende toepassingen. Heb je na het lezen van dit artikel, al leuke ideeën voor het inzetten van een raamsticker?