Op zoek naar een rubberboot voor uw vakantie?

0
237
Design en lifestyle

Bent u van plan om een rubberboot aan te schaffen voor een tocht tijdens uw vakantie? Dan kunt u het beste binnenstappen bij de meest dichtstbijzijnde watersport speciaalzaak. De meeste watersport speciaalzaken hebben een ruime aanbod aan diverse RIB’s en rubberboten. Daarnaast bieden ze ook de desbetreffende buitenboordmotor die past bij de type boot die u zoekt. Mocht u tevens accessoires nodig hebben zoals zwemvesten, accu’s ankers en lijnen? Ook daarvoor kunt u terecht bij een watersport speciaalzaak. 

Voordelen van een rubberboot.

Rubberboten hebben een flink aantal voordelen ten opzichte van boten die vast van vorm zijn. Ze zijn natuurlijk licht van gewicht en hebben geen vaste vorm. Hierdoor kunnen ze gemakkelijk vervoerd worden naar allerlei bestemmingen. Ze kunnen eenvoudig worden opgeblazen middels een voet- of handpomp en door de stevige romp kan de boot goed tegen een stootje. Er zijn veel verschillende modellen rubberboten. De juiste keuze hierin maken kan lastig zijn. Hierdoor kunnen ze als bijboot gebruikt worden of mee op vakantie. Ze bieden behoorlijk wat comfort dankzij de grote zachte rubberen oppervlakte en bieden uitstekende vaareigenschappen. 

Waar moet u op letten bij het aanschaffen van een rubberboot?

Wilt u een rubberboot kopen? Tijdens het kopen van een rubberboot moet u rekening houden met een aantal dingen. Allereerst is het belangrijk om zeker te weten dat u een rubberboot op het oog heeft, en geen RIB. Ze worden vaak doorelkaar gehaald omdat ze veel op elkaar lijken. Een belangrijk verschil is dat een RIB een verharde bodem heeft en een rubberboot heeft een zachte bodem. Een RIB heeft een kiel die als een mes door het water kan snijden. Hierdoor heeft het een stuk stabielere ligging in het water. Verder is het natuurlijk belangrijk om te weten wat u zoekt in een rubberboot. De prijs en grootte van een rubberboot verschillen van elkaar.  

Waarom een buitenboordmotor noodzakelijk is.

Om met een rubberboot te kunnen varen dient u een buitenboordmotor aan te schaffen. Dit is een motor die buiten de boot hangt en dient als stuur. Hiermee kunt u de boot dus maneuvreren en aansturen. De formaat van de buitenboordmotor is afhankelijk van welke type rubberboot u heeft. Daarnaast kan het voorkomen dat u 2 buitenboordmotoren nodig heeft als het gaat om een wat grotere RIB. Houd er wel rekening mee dat wanneer uw boot in combinatie met uw motor harder gaat dan 20km/h u een vaarbewijs nodig heeft. 

Kom aan boord bij een watersport speciaalzaak!

Bij watersport komt er veel bij kijken. Het is hierbij verstandig om u te laten informeren door een expert. Vooral als het de eerste keer is als u een rubberboot aanschaft of als u niet goed weet welke boot of motor u moet kiezen. Laat u dan adviseren door een expert bij een watersport speciaalzaak bij u in de buurt. Veel van deze zaken hebben een showroom waar u de boten en motoren direct kunt bekijken.