Wanneer uw auto voor een langere periode stil staat, kan dit een negatief effect hebben op uw accu. Vooral in koude periodes is de kans groot dat uw auto niet meer start door het leeglopen van de accu.

Met een acculader kunt u uw leeggelopen accu weer vol krijgen. Er zijn verschillende soorten acculaders die u hiervoor kunt gebruiken. Zo bestaan er bijvoorbeeld een ongeregelde en een geregelde acculader. Een ongeregelde acculader houdt een continue stroomtoevoer aan. Deze stroomtoevoer blijft echter doorgaan wanneer uw accu vol is, waardoor de accu warm kan worden. Een geregelde acculader begrenst de laadspanning zodra het maximale is behaald. Hierdoor wordt de accu minder warm wanneer deze vol is.

Dan is er ook nog de druppellader. De druppellader is een acculader die u kunt gebruiken als u de accu voor een langere periode niet gebruikt. De druppellader voorkomt zelfontlading van de accu. Een druppellader zorgt er voor dat wanneer uw accu een beetje lading verliest, dit direct weer bijgevuld wordt.

Naast een acculader is er ook nog een startbooster. Deze wordt voornamelijk gebruikt als uw accu volledig leeg is en u niet beschikt over startkabels. U kunt de startbooster aansluiten op uw accu, en wanneer u vervolgens uw auto start werkt de accu weer. De startbooster helpt u weer op pad bij een lege accu.

Mocht u na het lezen van dit artikel nog vragen hebben over een acculader of een startbooster, dan kunt u altijd bij ons terecht. Wij staan voor u klaar om u te voorzien van alle benodigde informatie. Op deze manier hopen wij u te kunnen helpen bij het maken van de beste aankoop.