Op zoek naar de juiste verlichting voor jouw woonkamer? 3 tips!

0
392
Design en lifestyleDesign en lifestyle

De woonkamer is over het algemeen een ruimte waar iedereen veel tijd in doorbrengt. De één zit er om te ontspannen en de ander om lekker thuis te werken. Hoe dan ook is het belangrijk dat er genoeg verlichting is in de woonkamer zodat je alles goed kan zien. Heb je een aantal tips nodig op gebied van verlichting in je woonkamer? Lees dan vooral snel verder. 

 

Goede basisverlichting

 

In bijna elke woonkamer vind je basisverlichting als je binnenkomt. Basisverlichting is in elke woonruimte belangrijk. Het is vaak verlichting die vastzit aan het plafond zoals een vintage hanglamp die je met een schakelaar aan kan zetten. De basisverlichting zal genoeg licht moeten geven om de hele woonkamer te verlichten. Dit is namelijk het doel van basisverlichting. 

 

Veel mensen kiezen voor warm wit licht in de woonkamer. Dit is echter een kwestie van kijken wat jij het prettigst vindt. Tegenwoordig bestaan er lampen waar je de kleur mee kan aanpassen op je telefoon via een applicatie. Op die manier zou je de kleur zelfs rood of paars kunnen maken. Een andere leuke variatie van basisverlichting is om een dimmer te installeren. Hiermee kan je de verlichting dimmen zodat het niet zo fel is. 

 

Fijne sfeerverlichting

 

Sfeerverlichting is een andere soort verlichting die je kan gebruiken in je woonkamer. De naam zegt het eigenlijk al. Sfeerverlichting zorgt voor een fijne en aangename sfeer in je woonkamer. Dit kan je bereiken door bijvoorbeeld een vloerlamp zwart metaal aan te schaffen. Naast een vloerlamp kan je er ook voor kiezen om hanglampen op te hangen. Veel mensen gebruiken tegenwoordig LED-strips achter de televisie of bank. 

 

Het is natuurlijk al helemaal vet als je jouw stijl ook terugziet in de verlichting. Kies daarom voor sfeerverlichting die binnen je kleurenschema past. Heb je een strakke en moderne stijl? Dan past een witte of zwarte lamp mooi in je interieur. Het is fijn als je de sfeerverlichting kan dimmen. Zo kan je met het licht die fijne en aangename sfeer creëren tijdens een filmavondje bijvoorbeeld.

 

De nieuwste trends

 

Om je een beetje op weg te helpen, is het misschien handig om te kijken naar de nieuwste trends op het gebied van verlichting. Hanglampen zijn nu heel hip. Je ziet nu vaak dat mensen leuke hanglampen boven de eettafel hangen. Zo kan je heerlijk dineren. Qua kleuren zijn zwart en goud helemaal populair. Steeds meer mensen stappen over naar de moderne stijl. De industriële lampen passen goed in die stijl. 

 

Verder kiezen mensen steeds vaker voor een glazen of bamboe lamp. Het milieu en de natuur spelen tegenwoordig een belangrijke rol op de wereld. Een bamboe lamp past daar natuurlijk helemaal mooi bij. Het is al eerder benoemd, maar ‘smart verlichting’ is ook bij veel mensen bekend. Hiermee kan je het licht dimmen, maar ook van een andere kleur voorzien. Je hoeft dan niet eens van de bank af te komen om het licht aan of uit te zetten. Ideaal toch?