Op reis naar Indonesië met de kinderen? 3 tips

0
148
Design en lifestyle

Indonesië is een ideale bestemming voor een avontuurlijke vakantie met het hele gezin. Er zijn vele eilanden om uit te kiezen die ieder een totaal eigen sfeer hebben. Ontdek bijvoorbeeld de lokale cultuur en natuur op Java, geniet van de rust en schitterende stranden op Lombok of bewonder tempels en rijstvelden op Bali. Rondreizen door Indonesië is heel eenvoudig en er zijn vele mogelijkheden qua vervoer en accommodatie, van eenvoudig tot zeer luxe. Daar komt bij dat Indonesië een betaalbare vakantiebestemming is, zodat je niet al te veel geld kwijt bent aan deze onvergetelijke reis met het hele gezin.

Welke eilanden kies je?

Wanneer je jouw reisroute gaat samenstellen is het belangrijk om van tevoren te bedenken wat jullie allemaal willen doen tijdens de vakantie. Het is natuurlijk wel wat anders dan een gezellig dagje weg. Zijn jullie op zoek naar avontuur en willen jullie met de kinderen een vulkaan beklimmen, of wil je juist ontspannen aan een idyllisch strand. Het kan allemaal op Indonesië, afhankelijk van de tijd kun je twee a drie eilanden aandoen tijdens je reis door Indonesië wanneer je drie weken gaat. Hou er ook rekening mee dat sommige eilanden, zoals Bali, zeer ontwikkeld zijn zodat je hier luxe kunt overnachten. Andere delen van Indonesië zijn lang niet zo ontwikkeld. Ook kennen de eilanden ten oosten van Lombok een redelijk hoog risico op malaria. Dit is zeker iets om rekening mee te houden.

Eten in Indonesië

De Indonesische keuken is zeer afwisselend en de kinderen zullen hier dan ook smikkelen van nasi, bami, rendangs en meer. Het eten is niet super pittig dus de meeste kinderen zullen hier gewoon van genieten. In de toeristische gebieden heb je de keuze uit internationale keukens, van sushi en pizza tot pannenkoeken en frietjes. Ook is er overal fruit verkrijgbaar, zodat je jouw kind af en toe een banaan kunt geven als deze erg kieskeurig is. Meestal is het ontbijt inbegrepen bij je overnachtingen en kun je gewoon westers ontbijten, met pannenkoeken, ei, toast, havermout en meer.

Gezondheid en lokale gezondheidszorg

Voor vertrek moet je je goed laten informeren over de vaccinaties die jij en de kinderen nodig hebben. Het kan per eiland verschillen wat nodig is, maar DTP en Hepatitis A en B worden altijd aangeraden. Verder komt overal malaria voor behalve op Bali en is het risico op het ene eiland hoger dan op het andere. Neem dus voldoende muggenwerende lotion mee zodat je het hele gezin in kan smeren als de zon begint te dalen en draag zoveel mogelijk bedekkende en luchtige kleding. Een ander risico waar je rekening mee moet houden is reizigersdiarree. Geef de kinderen altijd schoon water te drinken en fruit dat je zelf schilt.