Tweedehands meubels

Wist u dat er prachtige tweedehands meubels verkrijgbaar zijn? Die kunnen een prachtige toevoeging zijn voor uw woning en zijn bovendien veelal een stuk goedkoper dan nieuwe meubels! Ook bent u nog eens duurzaam bezig wanneer u nieuwe meubels links laat liggen en overgaat tot de aanschaf van een tweedehands meubel. We geven enkele tips om tot een goede koop te komen.

1. Hoeveel wil je doen?

Allereerst is het belangrijk om te bedenken hoeveel moeite je wil doen wanneer je eenmaal een mooi meubel hebt gevonden. Wil je het zelf schuren en opnieuw lakken? Dan kun je daar uiteraard rekening mee houden wanneer je een meubel koopt. Wanneer je weinig aan het meubel wil hoeven doen, dan kun je het beste een meubel kopen dat er nog gaaf uitziet, zodat je niet zelf hoeft te lakken en te verven. Je betaalt voor een mooi meubel vaak wel meer dan voor een meubel dat duidelijk gebruikt is.

2. Meten is weten

Meet goed de plek op waar het meubel komt te staan. Houd niet alleen rekening met de plaats waar het meubel zelf komt te staan, maar kijk ook hoeveel ruimte je nodig hebt om het meubel te kunnen gebruiken. Lades en deurtjes moeten open kunnen en je moet nog wel ruimte hebben om voor een kast te kunnen staan. Maak eventueel een plattegrondje waarin je de omringende meubels tekent zodat je in de winkel nog eens kunt kijken of alles wel past zoals je wil.

3. Controleer het meubel

Vaak heb je bij een tweedehands meubel minder garantie dat alles werkt. Controleer daarom het meubel goed. Hoe ziet het er uit? Zit er misschien houtworm in? Is het meubel compleet? Zijn alle sleutels aanwezig? Allemaal dingen om rekening mee te houden en uiteindelijk de beslissing te kunnen nemen om wel of niet het meubel aan te schaffen.