Ook je houten vloer moet je onderhouden!

0
201
Design en lifestyle

Het onderhouden van een houten vloer was vroeger altijd een lange en energierovende taak. De vloer werd eerst in de was gezet en dan schoon gehouden door hem in te wrijven met kruiden. Vandaag de dag gaat het allemaal een stuk gemakkelijker en sneller. Het is niet zo moeilijk om de houten vloer goed te onderhoude. Een goede hard wax olie kan je helpen om in een handomdraai de vloer goed te onderhouden. 

Houd de houten vloer schoon 

Het is belangrijk om de houten vloer goed schoon te houden. Het is belangrijk om het dagelijks even schoon te maken met een bezem. Ook is het goed om iedere week de vloer goed te dweilen. Gebruik wel een een goed reinigingsproduct. Het is belangrijk om de vloer niet aan te tasten. 

Een parket vloer 

Wanneer je een parketvloer hebt dan is dit een hele investering geweest. Het is vervelend als je ziet dat er veel krassen op zitten of er een dove laag ontstaat. Het vegen en met de stofzuiger schoonmaken van de vloer is dan geen feestje meer. Het is daarom goed om de vloer een behandeling te geven met een goede olie of was. Wanneer de vloer er wat oud uitziet is het tijd om dit te doen. Het is niet nodig om de vloer iedere keer weer te gaan schuren. Het is beter om de vloer eerst goed schoon te maken om hem dan in de was te zetten. Een massief houten vloer ziet er dan vaak weer als nieuw uit. 

De vloer snel weer laten drogen

Wil je de houten vloer na het schoonmaken en reinigen goed laten opdrogen? Of eigenlijk snel laten opdrogen? Dan is het goed om de deuren open te zetten om zo de vloer snel te laten drogen. Het is ook slim om een schoonloopmat te gebruiken om zo het meeste vuil en de meeste viezigheid niet op de parketvloer te laten komen.