Online parfum kopen niet mogelijk? Wel met deze ultieme gids

0
284
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Veel mensen denken dat online parfum kopen niet mogelijk is. Dit is gewoon niet waar! Met de juiste gids kun je het perfecte parfum voor jou vinden zonder naar de winkel te hoeven gaan. In deze blogpost bespreken we kort de geschiedenis van parfum en hoe je de juiste geurnoten voor jou kunt bepalen vanuit je eigen huis. Op die manier wordt het een eitje om online parfum voor te winkelen, zonder dat je naar een drukbezochte winkel hoeft te gaan en een hele rij aan sterke luchtjes hoeft uit te proberen.

Een korte geschiedenis van parfum

Parfum vindt zijn oorsprong in het oude Mesopotamië, waar mensen oliën uit bloemen en kruiden haalden om een geïmproviseerd parfum te maken. Het woord parfum is in feite afgeleid van het Latijnse per fumum, wat “door rook” betekent. Tegen de Middeleeuwen was parfum een belangrijk onderdeel van de Europese cultuur geworden, met koninklijke huizen die hun eigen signatuur geuren lieten vervaardigen.

De moderne parfumindustrie ontstond in de 19e eeuw, toen chemicus Eugene Rimmel een synthetische muskus creëerde die bekend stond als “engelwortel”. Dit maakte de weg vrij voor andere kunstmatige geurmoleculen om te worden gebruikt bij het maken van parfums, waardoor parfumeurs complexe geur composities konden creëren die voorheen onmogelijk waren geweest. Vandaag de dag is parfum een miljarden-dollar-industrie, met nieuwe geuren die elk seizoen worden uitgebracht.

Hoe vind je het juiste parfum voor jou?

Nu we kort de geschiedenis van parfum hebben besproken, laten we het hebben over hoe je het juiste parfum voor jou kunt vinden zonder naar een winkel te hoeven gaan. 

  • Ten eerste is het belangrijk om de verschillende noten waaruit een parfum bestaat te begrijpen. Er zijn drie hoofdnoten: top, midden en basis. De topnoot is de eerste geur die je ruikt als je parfum op je huid spuit. Hij verdampt snel en maakt plaats voor de middennoot. De middennoot is het hart van het parfum, en hij blijft langer hangen dan de topnoot. De basisnoot is de laatste geur die op je huid blijft hangen nadat de andere twee noten zijn vervaagd. 
  • Ten tweede moet je uitzoeken welk type parfum je wilt. Er zijn vier hoofdtypen parfum: bloemig, houtachtig, oriëntaals en fris. Bloemige geuren worden gemaakt met bloemen zoals rozen en jasmijn. Houtachtige geuren worden gemaakt met houtachtige ingrediënten zoals cederhout en sandelhout. Oriëntaalse geuren worden gemaakt met specerijen zoals kruidnagel en kaneel. Frisse geuren worden gemaakt met citrusvruchten of aquatische noten. Veel mensen willen een geur kiezen die hun persoonlijkheid reflecteert, een bloemige geur wordt geassocieerd met wat liever en een kruidige geur geeft een wat stoerder beeld.
  • Ten derde, als je eenmaal weet welke noten je lekker vindt en wat voor soort parfum je wilt, is het tijd om op zoek te gaan naar parfums die aan je criteria voldoen. Er zijn veel online retailers die parfum verkopen, dus neem je tijd en blader door verschillende opties voordat je om een beslissing te nemen. Lees ook recensies om te kijken wat andere mensen van de parfum vinden. 
  • Vrijwel alle parfums hebben een middentoon die uit de natuur komt en dus ruikt naar een specifieke bloem, kruid of fruitsoort. De truc is om daar een blaadje of stukje van te nemen en die naast je pols te houden wanneer je er aan ruikt. Op die manier meng je de juiste geur met je huidgeur en weet je vrij zeker of het bij elkaar past of niet. Dan kun je dus de parfum kopen die je lekker lijkt! Dit is geen fool-proof manier, dus bekijk wel altijd even de retourvoorwaarden voordat je een parfum koopt voor het geval de geur toch anders uitvalt.

Met deze gids in de hand, is online parfum kopen heel eenvoudig! Je hoeft niet langer naar de winkel te gaan en een heleboel sterke geuren uit te proberen. Volg gewoon deze eenvoudige stappen en je zult in staat zijn om de perfecte parfum voor jou te vinden in een mum van tijd. Bedankt voor het lezen!