Online mooie deurlijsten en plintneuten kopen

0
844
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Bij een huis in de jaren 30 stijl zie je vaak rustieke brede kozijnen. Rondom het kozijn is dan een deurlijst (ook wel architraaf) geplaatst om de aansluiting van de muur en het kozijn netjes af te werken. Om de deurlijsten netjes op de vloer en plint aan te laten sluiten wordt vaak een plintneut gebruikt. Je kunt stad en land af zoeken voor de juiste deurlijst, maar het is handiger om mooie deurlijsten online te kopen.

Diverse stijlen en profielen

Deurlijsten zie je veel bij huizen uit de jaren 30, maar ook in andere tijden zijn ze toegepast. Door de jaren heen zijn diverse profielen gebruikt. Soms met veel reliëf en erg sierlijk, maar ook vlakke strakke deurlijsten zijn online te koop. In elke stijl zijn natuurlijk bijbehorende plintneuten te verkrijgen, zodat je hele huis dezelfde uitstraling heeft.

Zowel MDF als grenen deurlijsten

In het verleden werden voornamelijk grenen deurlijsten gebruikt, omdat deze houtsoort niet te duur en redelijk makkelijk te bewerken is. Tegenwoordig is MDF een mooi alternatief vanwege de hoge bewerkelijkheid en duurzaamheid. MDF heeft geen nerf, dus voor een authentieke uitstraling is grenen nog steeds de beste keuze.

Aflakservice en ophalen in Eindhoven

Mocht je passende deurlijsten en plintneuten gevonden hebben, dan kun je om geld te besparen zelf naar Eindhoven komen om je bestelling op te halen. Daarnaast is er natuurlijk de optie om ze niet alleen in de grondverf, maar zelfs afgelakt en wel op te halen. Dan rest alleen de montage nog, waarvoor speciale High Tack lijm te koop is.