Onderhouden van een epoxy tafel

0
1780
WonenWonen

Om je tafels netjes en mooi te houden is een goed onderhoud belangrijk. Aangezien epoxy nog een redelijk nieuw product is, kan het moeilijk zijn om vast te stellen wat de beste manier is om je epoxy tafel te onderhouden. Daarom vertellen we je hier alles wat je moet weten over het onderhouden van jouw epoxy tafel.

Krasbestendigheid

Omdat epoxy een hars is die erg hard wordt is het een stevige keuze voor een tafel. Niettemin blijft een epoxy wel krasgevoelig, vergelijkbaar met een ander hoogglans product. Daarom raden we aan om voorzichtig om te gaan met je tafel, zodat er geen onnodige krassen op komen. Je kunt placemats gebruiken en natuurlijk onderzetters. Net als bij andere tafels is het slim om gemorst drinken of eten gelijk op te ruimen. Dit is een beetje vergelijkbaar met een houten tafel, maar bij houten tafels zie je vaak kringen als er vocht op gemorst wordt. Bij epoxy zul je dit probleem niet hebben, de reden waarom eten en drinken gelijk opgeruimd moeten worden is om vastgekoekte resten die eraf geschraapt moeten worden te voorkomen. Als je wat meer informatie wil over het onderhoud kun je bij bijvoorbeeld Epoxy Studio Den Haag wat vragen stellen.

Hittebestendigheid

Een eigenschap van kunststof is dat het slecht tegen hitte kan. Aangezien epoxy een soort van kunststof is, geldt dit hier ook voor. Als er hete pannen op een epoxy tafel geplaatst worden, of er wordt kokend water gemorst kan de tafel beschadigd of misvormd raken. Daarom raden we aan om onderzetters en pannenlappen te gebruiken, om beschadigingen zoveel mogelijk te voorkomen.

Schoonmaken

Om een epoxy tafel schoon te maken kun je het beste een microvezeldoek met wat water gebruiken. Dit voorkomt krassen op de epoxylaag door harde doeken. Gebruik bij een hele vieze tafel wat schoonmaakmiddel, water en een zachte microvezeldoek, waarna je de tafel droog maakt met een droge microvezeldoek. Als je wat extra bescherming over je tafel wil kun je hem in auto was zetten.