Onderhoud je e-sigaret in 3 stappen

0
348
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Het onderhouden van je e-sigaret is belangrijk. Goed onderhoud zorgt er namelijk voor dat de e-sigaret langer meegaat en dat deze hygiënisch blijft. In deze blog lees je hoe je in vijf stappen jouw e-sigaret moet onderhouden, waardoor deze langer mee gaat!

 

Stap 1: Maak de e-sigaret goed schoon

Goed onderhoud begint natuurlijk met goede hygiëne. De e-sigaret bestaat uit twee onderdelen die goed en op de juiste manier schoongemaakt moeten worden. Dat zullen we nu uitleggen:

Het reservoir

Het tankje van de e-sigaret, het reservoir, moet je af en toe omspoelen en schoonmaken. De achtergebleven resten van je e-liquid en damp worden hiermee verwijderd. Hoe je dit doet? Simpel. Je draait het tankje los van de e-sigaret en houdt het vervolgens onder en warme kraan. Hiermee spoel je de restjes weg. Wel moet je ervoor zorgen dat de rest van de e-sigaret niet nat wordt. Leg deze dus een stukje van de kraan af.

 

Het mondstukje

Ook is het belangrijk om het mondstukje schoon te maken. Dit is een eenvoudige klus. Draai het mondstukje los van de e-sigaret en houd het onder het stromende water van de kraan. Wil je grondiger te werk gaan? Gebruik dan ook afwasmiddel. Hierdoor weet je zeker dat het mondstukje weer goed schoon is. Om helemaal geen resten meer op het mondstukje te laten zitten, kun je er ook voor kiezen deze in te weken in een bakje met water of alcohol. 

 

Stap 2: Vervang de coil van de e-sigaret

Nu de e-sigaret goed schoon is gemaakt, gaan we bezig met het tweede onderdeel: de coil. Om de levensduur te verlengen en de kwaliteit van de e-sigaret te waarborgen, is het raadzaam de coil af en toe te vervangen. De coil is het gloeidraadje in jouw e-sigaret. Werkt deze niet, dan werkt je e-sigaret ook niet. Vaak merk je vanzelf wel wanneer de coil aan vervanging toe is. Zo kun je bij het vapen te maken krijgen met een branderige smaak of zie je dat de hoeveelheid damp afneemt. De coil is een klein gloeidraad, dus vervangen is een nauwkeurige klus. Lees daarom eerst goed de handleiding door.

 

Stap 3: blijf de e-sigaret bijvullen

Wanneer de e-liquid in jouw e-sigaret op is, kun je niet meer vapen. Belangrijk is dus om het e-liquid tijdig bij te vullen. Het is aan te raden om te beschikken over een kleine voorraad, zodat je niet plotseling zonder de vloeistof komt te zitten. Bij het bijvullen van de e-liquid is het ook mogelijk meteen het tankje schoon te maken, mocht dit nodig zijn.

Meer weten over het onderhouden?

Wil jij nu meer weten hoe je het best een e-sigaret kunt onderhouden? Bekijk dan eens websites zoals SmokeSmarter. Zij bieden verschillende types e-sigaretten, e-liquid en startersets aan. Ook voor vragen kun je altijd bij hen terecht.