Nostalgische kranen in een landelijke keuken

0
902
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Een keuken in landelijke stijl moet aan een paar eisen voldoen. De keukenapparaten zoals magnetron, koelkast of vriezer mogen niet in het oog springen en dienen dan ook verborgen te worden achter de keukendeuren. Omdat een gootsteen en fornuis traditioneel al tot een keuken behoren, zijn dat de enige elementen die wel toonbaar in een landelijke keuken getoond mogen worden. De gootsteen mag groot zijn en onafhankelijk van het aanrechtblad. Kastdeuren zijn veelal van hout en voorzien van romantisch vormgegeven panelen. De gehele uitstraling van een landelijke keuken dient dan ook warm en romantisch te zijn. Een ander belangrijk onderdeel van de keuken is de kraan. Er is keuze uit verschillende kranen, maar nostalgische kranen passen toch het beste bij de stijl van een landelijke keuken.

De nostalgische kraan
Nostalgische keuken kranen hoeven niet perse hele oude kranen te zijn. Als het je lukt om een echt werkende klassieke kraan op de kop te tikken, dan is het een kwestie van opknappen en flink schoonmaken en ontkalken. Je hebt dan een authentieke nostalgische kraan als een blikvanger voor je landelijke keuken. Maar de meesten lukt het niet om aan een originele oude kraan te komen. En dat is helemaal geen ramp, want bijna alle merken kranen hebben in hun collectie ook wel een categorie nostalgische kranen, waarbij je de klassieke look helemaal in de keuken terugbrengt. Hierdoor heb je een nostalgische kraan, maar kan je wel profiteren van alle moderne gemakken.

Hoe ziet de nostalgische kraan eruit?
De materialen waaruit de nostalgische kraan bestaat, zijn vaak messing, chroom, nikkel koper of brons. Voor degenen die van luxe houden zijn er zelf gouden kranen. Er is een grote keuze uit verschillende kranen, met allerlei vormen. Het hangt af van welke klassieke vorm je het beste in je landelijke keuken vind passen. Bekend zijn de nikkelen en koperen kranen met aan het einde van de kraan een bochtje. Ook kan je kiezen hoe je de kraanknoppen aan de kraan wilt, of los in of aan het aanrechtblad, of een zwenkarm. Het belangrijkste aan de kraan is dat deze juist niet strak is en sierlijke elementen bevat. Het is zelfs mogelijk om de aansluitstukken van de kraan in dezelfde sfeer als de kraan zelf te verkrijgen.