Nog niet jouw droombaan gevonden? 4 tips

0
857
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Heb je na je afstuderen nog niet jouw droombaan gevonden of dacht je deze te hebben gevonden en valt het tegen? Het kan soms lastig zijn om de juiste baan te vinden waar jij jezelf jaren ziet werken en waar je elke dag weer naar uitkijkt. Ga dus op zoek naar jouw ultieme droombaan en zorg dat je ervoor dat je hem krijgt. Wil je weten hoe jij deze kunt vinden? Lees onze tips in het artikel en ga aan de slag!

1. Ontdek jouw droombaan

De eerste stap om je droombaan te vinden, is door na te gaan wie jij bent en wat je wilt. Er zijn diverse testen die je in een bepaalde richting of sector kunnen leiden, naar aanleiding van de gegeven antwoorden. Om erachter te komen wat je echt wilt kun je ook goed nagaan waar je interesses liggen, welke banen je hiervoor hebt gehad en door het lezen van diverse vacatures. Door deze handelingen kun jij een bepaalde richting op worden gestuurd en bevestiging krijgen van datgene wat goed bij je past. Wanneer een geschikt bedrijf een vacature plaatst, weet jij dat je erop moet solliciteren!

2. Zorg voor een geschikt CV

Het kan zo zijn dat jij jouw droombaan vindt, maar andersom kan een droombaan jouw ook vinden. Dit kan bijvoorbeeld via connecties uit je omgeving of via recruiters van een bedrijf. Je CV zegt veel over jou voor een werkgever. Zorg dus dat je opvalt, maar toch subtiel blijft en een zeer overzichtelijk en net CV klaar hebt staan. Bij het solliciteren kun je deze koppelen aan LinkedIn, een blog of je eigen website bijvoorbeeld (CV’s worden vaak digitaal opgestuurd tegenwoordig). Zo kun je ook op diverse platforms je CV plaatsen, in de hoop dat deze wordt gezien door de baas van jouw toekomstige droombaan! Zij willen namelijk ook goed personeel aantrekken en kijken hierbij naar diverse factoren.

3. Bijscholing helpt je verder

Dat jij je droombaan nog niet hebt gevonden kan liggen aan het ontdekken wat jouw droombaan is maar ook aan je eigen kwaliteiten. Met bijscholing kun je een stuk verder komen dan je tot nu toe hebt bereikt. Het zorgt namelijk voor ontwikkeling op zowel het professionele, als persoonlijke vlak. Met je papieren kun je niet direct je droombaan vinden en een extra opleiding, een cursus of zelfs een stage kunnen hier hun bijdrage aan leveren! Denk voor jezelf dus na of je alle kwaliteiten voor je droombaan al binnen hebt, of dat je ergens meer van wilt weten en kies voor een van bovenstaande mogelijkheden om je droombaan binnen te slepen!

4. Zo ga jij jouw droombaan krijgen!

Als je eenmaal denkt je droombaan te hebben gevonden, is het zaak deze ook te krijgen. Dit kan door connecties in je omgeving, via LinkedIn en diverse netwerkborrels. Uiteraard kun je ook simpelweg solliciteren, mits er een vacature openstaat voor jouw droombaan. Is dit niet het geval? Kies dan voor een open sollicitatie en kijk waar dit je toe leidt. Levert dit niet meteen een baan op? Wanneer je een goede indruk hebt achtergelaten sta jij gegarandeerd op hun lijstje wanneer ze toch personeel nodig blijken te hebben, het is het proberen waard!

Een droombaan vinden ligt aan diverse factoren, waarbij het een lang proces kan zijn om uit te zoeken wat je nou echt wilt voor een hele lange tijd. Als je eenmaal een idee hebt, moeten je papieren hierbij passen en kun je ook kiezen voor een verkorte opleiding of een cursus om volledig aan de eisen te voldoen. Door een opleiding, stage of cursus kun je ook ontdekken wat echt bij je past. Veel succes tijdens jouw zoektocht naar je droombaan!