Nieuwe wijnglazen nodig? Op deze 3 dingen moet je letten

0
437
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Naast de kurkentrekker is je wijnglas zo’n beetje het belangrijkste gereedschap voor een wijnliefhebber. Het soort wijnglazen dat je gebruikt om van je wijn te genieten is erg belangrijk. Hier moet je dus goed op letten. Er zijn glazen voor dagelijks gebruik waar je je geen zorgen over hoeft te maken of die geen pijn doen als ze breken. Daarnaast zijn er een aantal glazen die eruitzien als kunstwerken. Deze wil je graag heel houden. Dit komt omdat naast het ontwerp, de juiste soort glas kan bepalen hoe je wijndrinkervaring is. Bij het kopen van wijnglazen zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Ten eerste is een goed allround glas zeker de moeite waard om mee te beginnen. Als je geen ruimte hebt voor een echt magazijn met wijnglazen, dan is een groot witte wijnglas een uitstekende optie als multifunctioneel glas.

Let op de vorm van een nieuw wijnglas

Als het gaat om de vorm van een wijnglas kunnen we stellen dat een perfect glas breder is aan de basis dan de rand. Een wijnglas met een komvorm brengt de aroma’s naar voren, die zich vervolgens verspreiden en samenkomen als het glas smaller wordt. Je wijn ruiken is ook een sensationeel onderdeel van een voortreffelijke drinkervaring. Als je verliest aan het aroma, verlies je zeker ook aan de smaak. Vermijd wijnglazen zonder steel. Met een steelloze bril houd je de kom vast, waardoor vingerafdrukken achterblijven, je zicht op de wijn wordt belemmerd en je wijn ook vrij snel warmer wordt.

Dunner wijnglas kopen

Als je een eendelig glas koopt, neig dan naar het kristal. Om als kristal te worden beschouwd moet het glas voor ten minste 25 procent uit lood bestaan, waardoor het helderder en dunner kan zijn. Een dun glas zal zeker een zorgen voor een betere ervaring. Om te bevestigen dat een glas kristal is, tik je er zachtjes op met een metalen lepel en let je op het geluid. Als je een lang hoog ping-geluid hoort dan is het een kristal dun glas. Zorg er dus voor dat je een kristal dun glas aanschaft om een betere ervaring te hebben tijdens het drinken van je wijn.

Rode wijnglazen zijn een goede keuze

Als je niet zeker weet welk soort glas je moet kopedn, kun je het beste rode wijnglazen kopen. Rode wijnen hebben tannines en moeten zich openen en ademen. Een bredere kom zorgt voor meer oppervlakte. Houd er ook rekening mee dat een goed wijnglas een zeer dunne rand heeft; goedkopere hebben dikke bodems, of een bobbel rond de rand die de doorstroming belemmert. Al deze eigenschappen maken een rode wijnglas een ideale keuze om van je wijn te genieten. Ben je op zoek naar wijnglazen? Dan doe je er goed aan om webshops zoals wineandbarrels.nl te bezoeken die wijnaccessoires verkopen.